ΚΟΥΡΔΟΙ

Φωτογραφία αρχείου

Αυτοκτονία 24χρονου Κούρδου: Μηνύθηκε για ταυτότητα που του "φόρτωσαν" διακινητές

Μία ταυτότητα που ουσιαστικά του φορτώθηκε από τους διακινητές του στάθηκε η αιτία για τη μακρά παραμονή του Κούρδου μετανάστη ο οποίος αυτοκτόνησε το προηγούμενο Σάββατο.

Ερντογάν και Μπαχτσελί

Τουρκία: Πιέζουν τον Ερντογάν να κλείσει το Συνταγματικό Δικαστήριο

Η εν λόγω πρόταση αποτελεί αντίδραση στη χθεσινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να παραπέμψει το κλείσιμο του φιλο-κουρδικού κόμματος HDP στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο Omer Faruk Gergerlioglu, βουλευτής του HDP, αντιδρά αφού το κοινοβούλιο αφαίρεσε την κοινοβουλευτική του έδρα, στην Άγκυρα, 17 Μαρτίου 2021

ΗΠΑ: Η απαγόρευση του HDP "θα υπονόμευε περαιτέρω" την εύθραυστη δημοκρατία της Τουρκίας

Η διάλυση του HDP, του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στην Τουρκία, "θα ανέτρεπε αδικαιολόγητα τη βούληση των τούρκων εκλογέων, θα υπονόμευε περαιτέρω την εύθραυστη τουρκική δημοκρατία", σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία

Τουρκία: Οι λόγοι που απλώνει τα "χέρια" της εκτός συνόρων

Το πιο εκτεταμένο στρατιωτικό της αποτύπωμα από τις ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καταγράφει η Τουρκία. Τι κρύβεται πίσω από την εξωτερική πολιτική της, οι διαφορετικές εστιάσεις, τα αποτελέσματα και τι ακολουθεί.

Κτίριο ΥΠΕΞ

ΥΠΕΞ: Καταδίκη του καψίματος πανό με φωτογραφία του Ερντογάν στη Θεσσαλονίκη

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως βρίσκεται απέναντι από "κάθε ενέργεια που δεν συνάδει με το πνεύμα ειρηνικής διαμαρτυρίας".

Κούρδοι πρόσφυγες προσφέρουν ιατρικό εξοπλισμό στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου

Μεγαλειώδης κίνηση: Κούρδοι πρόσφυγες δώρισαν ιατρικό υλικό στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου

Οι Κούρδοι πρόσφυγες στο Λαύριο όχι μόνο δεν ξεχνούν την πολύτιμη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας αλλά αποδεικνύουν στην πράξη την αλληλεγγύη τους στους Ελληνες.

Μέλη του YPG στο Κομπάνι της Συρίας

Ρωσία: Καλεί τους Σύρους Κούρδους να ενταχθούν στον συριακό στρατό

Η Μόσχα βρίσκεται σε επαφή με όλες τις πλευρές σε μια προσπάθεια να εγγυηθεί την ειρήνη με βάση τον σεβασμό στην κυριαρχία της Συρίας, σύμφωνα με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών.