Γαλλία: Υπό έρευνα ο Φιγιόν και για τα κοστούμια του

French conservative presidential candidate Francois Fillon delivers a speech during a campaign rally in Caen, north western France, Tuesday, March 16, 2017.  Fillon is facing preliminary charges in an investigation of taxpayer-funded jobs his wife and children received but allegedly never performed. (AP Photo/David Vincent)
French conservative presidential candidate Francois Fillon delivers a speech during a campaign rally in Caen, north western France, Tuesday, March 16, 2017. Fillon is facing preliminary charges in an investigation of taxpayer-funded jobs his wife and children received but allegedly never performed. (AP Photo/David Vincent) AP

Στο "μικροσκόπιο" τα πανάκριβα κοστούμια του υποψήφιου για την προεδρία, που φέρεται ότι πλήρωνε ένας "φίλος" του

Η έρευνα που έχει ξεκινήσει από τις γαλλικές εισαγγελικές αρχές σε βάρος του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της Γαλλίας, επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει και την υπόθεση με τα πανάκριβα κοστούμια που φέρεται να του χάρισε ένας φίλος του επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, οι αρχές θέλουν να ερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσφέρθηκαν αυτά τα κοστούμια, γνωστού οίκου μόδας, στον πρώην πρωθυπουργό. Έτσι, επεκτάθηκε η έρευνα για να συμπεριλάβει και την κατηγορία της αθέμιτης άσκησης επιρροής έναντι ανταλλάγματος.

Η εφημερίδα Le Parisien είχε αποκαλύψει την Κυριακή ότι ένας "μαικήνας" πλήρωσε 13.000 ευρώ για την αγορά δύο κοστουμιών, από οίκο μόδας που βρίσκεται σε μια ακριβή συνοικία του Παρισιού, για λογαριασμό του Φιγιόν.

Ο υποψήφιος της δεξιάς κατηγορείται ήδη για κατάχρηση δημόσιων πόρων επειδή είχε προσλάβει εικονικά τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς του. Ο 63χρονος πολιτικός αρνείται ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και αρνήθηκε να παραιτηθεί από υποψήφιος. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πάντως ότι θα έρθει τρίτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και θα αποκλειστεί.

(Φωτό: AP Images / David Vincent)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλικές εκλογές
SHARE:

24Media Network