Γαλλικές εκλογές: Μόνη επιλογή στον β’ γύρο ο Μακρόν, λέει ο Φιγιόν

Γαλλικές εκλογές: Μόνη επιλογή στον β’ γύρο ο Μακρόν, λέει ο Φιγιόν

Τι δήλωσε ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν, μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκτιμήσεων. Ξεκάθαρο μήνυμα κατά της άκρας δεξιάς στον δεύτερο γύρο

Υπέρ του Εμμανουέλ Μακρόν θα ψηφίσει και Φρανσουά Φιγιόν, όπως εξήγησε στους οπαδούς του αναγνωρίζοντας την ήττα του.

«Παραμένετε ενωμένοι» δήλωσε ο Φρανσουά Φιγιόν, «μην διασκορπίζεστε και μείνετε αποφασιστικοί, πιστέψτε με η Γαλλία έχει ανάγκη τη δύναμή σας.

Στο μεταξύ, θα πρέπει να επιλέξουμε αυτό που είναι ωφέλιμο για τη χώρα μας. Δεν σας το λέω με ελαφριά καρδιά αλλά η αποχή δεν είναι στα γονίδιά μου, κυρίως όταν ένα εξτρεμιστικό κόμμα πλησιάζει την εξουσία. Το κόμμα αυτό το Εθνικό Μέτωπο, που ιδρύθηκε από τον Ζαν Μαρί Λεπέν, είναι γνωστό για την βία και έλλειψη ανοχής. Το οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμά του θα οδηγήσει τη χώρα στην πτώχευση και σε αυτό το χάος θα πρέπει να προστεθεί και το χάος με την έξοδο από την Ευρώπη. Ο εξτρεμισμός δεν μπορεί παρά να φέρει δυστυχία και διαίρεση στη Γαλλία.

Σήμερα δεν υπάρχει άλλη λύση από το να ψηφίσουμε κατά της ακροδεξιάς, θα ψηφίσω επομένως για τον Εμανουέλ Μακρόν» δήλωσε προκαλώντας αρνητικές αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους οπαδούς.

«Εκτιμώ ότι είναι υποχρέωσή μου να σας το πω με ειλικρίνεια ότι ανήκει πλέον σε εσάς να αποφασίσετε με τη συνείδηση σας για το τι είναι καλύτερο για τη χώρα σας και για τα παιδιά σας», κατέληξε.

(Φωτογραφία: AP Images, Michel Euler)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα