Γαλλικές εκλογές: Ο Ζιντάν ζητά από τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν Λεπέν

Γαλλικές εκλογές: Ο Ζιντάν ζητά από τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν Λεπέν

"Το μήνυμα είναι πάντα το ίδιο: αυτό του 2002. Είμαι μακριά απ' αυτές τις ιδέες, απ' αυτό το Εθνικό Μέτωπο" είπε ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου ζήτησε την Παρασκευή από τους Γάλλους ψηφοφόρους να «αποφύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο» το Εθνικό Μέτωπο κατά τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών που φέρνει αντιμέτωπους στις 7 Μαΐου την επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λεπέν και τον κεντρώο Εμμανουέλ Μακρόν.

«Το μήνυμα είναι πάντα το ίδιο, αυτό του 2002. Είμαι μακριά απ' αυτές τις ιδέες, απ' αυτό το Εθνικό Μέτωπο. Πρέπει λοιπόν να το αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα άκρα δεν είναι ποτέ κάτι καλό» δήλωσε ο νυν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου πριν από ένα ματς.

Ο Ζιντάν, γεννημένος στη Μασσαλία από Αλγερινούς μετανάστες γονείς, είχε υιοθετήσει παρόμοια θέση και το 2002, όταν το Εθνικό Μέτωπο είχε περάσει στον δεύτερο γύρο, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ένα «κόμμα που δεν ανταποκρίνεται καθόλου στις αξίες της Γαλλίας».

ADVERTISING

Ο πρωταθλητής κόσμου 1998 είχε επίσης συμμετάσχει σ' ένα βίντεο κατά του Ζαν-Μαρί Λεπέν, υποψηφίου τότε του Εθνικού Μετώπου και πατέρα της Μαρίν, μαζί με πολλούς καλλιτέχνες όπως ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο Ζαν-Ζακ Γκολντμάν ή ο Μασσαλιώτης ράπερ Αχενατόν.

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν είχε απαντήσει λέγοντας πως ο Ζιντάν «χειραγωγείται από ανθρώπους που χρησιμοποιούν τη διασημότητά του».

Ο 44χρονος σήμερα Ζιντάν ζει στην Ισπανία από το 2006 και από τον Ιανουάριο 2016 είναι προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτογραφία: AP Photo / Daniel Ochoa de Olza)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλικές εκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γαλλία: Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε ακροδεξιό δήμαρχο για υποκίνηση μίσους

Μακρόν: Οι εκλογές κόντρα στη Λεπέν δεν έχουν κερδηθεί

Γαλλικές εκλογές: 1 στους 3 ψηφοφόρους Φιγιόν επιλέγουν Λεπέν

SHARE:

24Media Network