Γαλλικές εκλογές: Πορεία-επίδειξη δύναμης του Μελανσόν στο Παρίσι

Γαλλικές εκλογές: Πορεία-επίδειξη δύναμης του Μελανσόν στο Παρίσι

Στο Παρίσι έχουν ήδη καταφτάσει από τις γειτονικές χώρες υποστηρικτές του Μελανσόν με στόχο να δοθεί η όσο το δυνατόν ευρωπαϊκή διάσταση της αριστεράς

Πορεία-επίδειξη δύναμης του Ζαν Λικ Μελανσόν έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι, στην οποία ο υποψήφιος για την γαλλική προεδρία ελπίζει να συγκεντρώσει πάνω από 80.000 άτομα, στο όνομα της «Ανυπότακτης Γαλλίας», όπως είναι το όνομα του κινήματός του.

Η πορεία ξεκινά από την πλατεία της Βαστίλης και θα οδηγηθεί προς την πλατεία της Δημοκρατίας, «Republique».

Στο μεταξύ ανασυντάσσονται από σήμερα οι υποψήφιοι που πήραν το πράσινο φως από το Συνταγματικό Συμβούλιο, που στο σύνολό τους θα είναι τελικά ένδεκα.

Ανάμεσά τους και ο Φρανσουά Φιγιόν που συνεχίζει ακάθεκτος την εκστρατεία του, παρά τις νέες αποκαλύψεις για τα πολυτελή κοστούμια του πληρωμένα από φίλους, συνολικού κόστους 48.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 35.000 έχουν πληρωθεί σε μετρητά, πράγμα ασύνηθες για τη Γαλλία.

Τις υπόλοιπες 13.000 αναγνώρισε ότι πλήρωσε με επιταγή ο δικηγόρος Ρομπερτ Μπουρζί, γνωστός μεσολαβητής σε Γάλλους και Αφρικανούς ηγέτες. Ο εν λόγω δικηγόρος είναι γνωστός από προηγούμενες υποθέσεις διαπλοκής επί Σιράκ, για μεταφορά χρημάτων σε βαλίτσες. Θεωρείται συνεχιστής του πολλά κατακριτέου δικτύου Φρανς-Αφρίκ, «Francafrique», που είχε δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα επί Μιτεράν.

Ο Ρ. Μπουρζί ισχυρίσθηκε ότι τα κοστούμια στον Φιγιόν ήταν «φιλικά δώρα», προφανώς όμως δεν έπεισε την οικονομική εισαγγελική αρχή, η οποία διέταξε συμπληρωματική έρευνα για τα κοστούμια.

(Φωτογραφία: AP Images / Michel Euler, με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα