Γάζα: 18 νεκροί Παλαιστίνιοι από ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας – Συγκλονιστικές εικόνες

Διαβάζεται σε 2'
Ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα AP Photo Mahmoud Essa

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο λιμός στη Γάζα, η πολεμική αεροπορία της Ισπανίας έριξε από αέρος 26 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους. Συγκλονίζουν οι εικόνες για λίγο φαγητό.

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Ισπανίας έριξαν από αέρος 26 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους στη Γάζα και η Μαδρίτη ζήτησε από το Ισραήλ να ανοίξει χερσαίους σταθμούς διέλευσης προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός λιμού, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που διεξήχθη σε συντονισμό με την Ιορδανία και τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ερρίφθησαν περισσότερες από 11.000 μερίδες φαγητού προκειμένου να μετριαστούν τα «καταστροφικά επίπεδα της επισιτιστικής ανασφάλειας», με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι έως και 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γάζα, τονίζει το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

«Η Ισπανία επιμένει στο άνοιγμα των χερσαίων σημείων διέλευσης ως ένα απαραίτητο μέτρο προκειμένου να αποφευχθεί μια κατάσταση λιμού», προστίθεται.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλοι 18 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μετά από νέα πτώση ανθρωπιστικής βοήθειας. Τα περισσότερα θύματα πνίγηκαν, ωστόσο αρκετοί εξ αυτών ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου.

Άλλες χώρες της Δύσης, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία, πραγματοποιούν επίσης ρίψεις από αέρος για να διανείμουν βοήθεια που θα αμβλύνει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, έπειτα από σχεδόν 6 μήνες πολέμου μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των μαχητών της Χαμάς.

Το ισπανικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε εκ νέου τη δέσμευσή του να στηρίξει την UNRWA, την Υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους προκειμένου να συνεχίσει να υφίσταται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα