Γάζα: Εντός ημερών η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας των ΗΠΑ

Διαβάζεται σε 1'
Αεροφωτογραφία της πλωτής προβλήτας στη Λωρίδα της Γάζας
Αεροφωτογραφία της πλωτής προβλήτας στη Λωρίδα της Γάζας 2024 U.S. Central Command via AP

Το επόμενα διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας που κατασκεύασαν οι ΗΠΑ.

Η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα από τη θάλασσα μέσω της προβλήτας που έχουν κατασκευάσει οι ΗΠΑ θα ξεκινήσει και πάλι τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός μετά την ολοκλήρωση των επισκευών σε αυτή.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) άρχισαν να ασφαλίζουν την συγκεκριμένη παράκτια περιοχή της Γάζας, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. «Η επανατοποθέτηση της προβλήτας θα επιτρέψει τη συνεχή παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας τις επόμενες ημέρες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (Centcom) ανακοίνωσε χθες ότι η προσωρινή πλωτή προβλήτα που κατασκεύασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Λωρίδα της Γάζας για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας και η οποία υπέστη ζημιές από μια καταιγίδα στα τέλη Μαΐου, επανατοποθετήθηκε, αφού έγιναν οι κατάλληλες επιδιορθώσεις.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα