Γερμανία: “Απαγορεύεται το κάπνισμα”

default image

Απαγόρευση του καπνίσματος στα δημόσια κτίρια τίθεται σε εφαρμογή την 1η Αυγούστου σε τρία από τα 16 γερμανικά ομοσπονδιακά κρατίδια

Απαγόρευση του καπνίσματος στα δημόσια κτίρια τίθεται σε εφαρμογή την 1η Αυγούστου σε τρία από τα 16 γερμανικά ομοσπονδιακά κρατίδια, πρώτη εφαρμογή ενός μέτρου που θα πρέπει να επεκταθεί προοδευτικά σε όλη τη χώρα. 



Στην Κάτω Σαξονία, στην Βάδη Βυρτεμβέργη και στην Δυτική Πομερανία, θα απαγορευτεί το κάπνισμα στα δημόσια κτίρια και κυρίως στα σχολεία και τα νοσοκομεία. 



Ο κανόνας θα εφαρμοστεί επίσης από την Τετάρτη στα εστιατόρια που δεν διαθέτουν ξεχωριστές αίθουσες για τους καπνιστές στην Κάτω Σαξονία και την Βάδη Βυρτεμβέργη, ενώ στην Δυτική Πομερανία ο κανόνας αυτός θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο.



Το Μάιο το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο είχε υιοθετήσει ένα νόμο που προβλέπει απαγόρευση του καπνίσματος στα ομοσπονδιακά κτίρια και τα κτίρια της δημόσιας διοίκησης καθώς και στα δημόσια μέσα μεταφοράς από την πρώτη Σεπτεμβρίου. 



Το Μάρτιο τα γερμανικά ομοσπονδιακά κρατίδια αποφάσισαν τη γενική απαγόρευση του τσιγάρου μέσα στα εστιατόρια, προβλέποντας διάφορες εξαιρέσεις που περιπλέκουν την εφαρμογή ενός νόμου που τίθεται σε ισχύ κατ’ αναλογία σε όλη τη χώρα.



(ΠΗΓΗ:ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα