Γερμανία: Δικαστήριο δικαίωσε μαθήτρια που ζητούσε να φοράει νικάμπ στην τάξη

Γερμανία: Δικαστήριο δικαίωσε μαθήτρια που ζητούσε να φοράει νικάμπ στην τάξη
Μουσουλμάνα μαθήτρια σε σχολείο. Φωτό αρχείου. shutterstock

Πλήρως καλυμμένο θα έχει το πρόσωπό της η 16χρονη μαθήτρια  μετά την απόφαση του δικαστηρίου όπου είχε προσφύγει η πόλη του Αμβούργου.

Μια 16χρονη μαθήτρια επαγγελματικού σχολείου στο Αμβούργο επιτρέπεται να λαμβάνει μέρος στα μαθήματα στην τάξη της με το πρόσωπο πλήρως καλυμμένο με το νικάμπ, σύμφωνα με δικαστική απόφαση.

Το Ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο του Αμβούργου απέρριψε σχετική προσφυγή της πόλης. Στην αιτιολογία του αναφέρει ότι δεν υπάρχει νομική βάση για να υποχρεωθεί η μητέρα της ανήλικης να της το απαγορεύσει. Οι σχολικές αρχές είχαν ζητήσει από τη μητέρα της μαθήτριας να φροντίσει ώστε η κόρη της να δείχνει το πρόσωπό της μέσα στην τάξη κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Οι δικαστές υποστηρίζουν ότι η μαθήτρια μπορεί να απαιτήσει “την άνευ όρων προστασία της ελευθερίας της πίστης”, διότι ο σχολικός νόμος δεν παρέχει επί του παρόντος τη βάση για την παρέμβαση σε αυτό το δικαίωμα. Μετά την απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου, ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) γερουσιαστής του Αμβούργου Τις Ράμπε ανακοίνωσε ότι ο σχολικός νόμος θα πρέπει να αλλάξει εάν είναι απαραίτητο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα