Γερμανία: Δραματική αύξηση στους εμπρησμούς σε κέντρα υποδοχής προσφύγων

Γερμανία: Δραματική αύξηση στους εμπρησμούς σε κέντρα υποδοχής προσφύγων

Μεγάλη αύξηση καταγράφουν οι εμπρησμοί σε κέντρα υποδοχής προσφύγων, σύμφωνα με την αστυνομία

Ο αριθμός των εμπρησμών σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία αυξήθηκε κατακόρυφα από τις αρχές του έτους, υποστηρίζει ο αρχηγός της γερμανικής αστυνομίας (BKA), Χόλγκερ Μουνχ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke.

"Αυτό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η αύξηση των κρουσμάτων βίας", υπογράμμισε ο Μουνχ. "Φέτος, είχαμε ήδη 45 εμπρησμούς", αποκάλυψε.

Το 2015, τη χρονιά που έφτασαν στη Γερμανία περίπου 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, σημειώθηκαν 92 εμπρησμοί σε εστίες όπου διαμένουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν αιτηθεί άσυλο στη χώρα. Το 2014 οι εμπρησμοί στα κέντρα αυτά ήταν μόλις 6, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η BKA στα τέλη Φεβρουαρίου.

"Οι δράστες αυτών των εγκληματικών ενεργειών είναι στην πλειονότητά τους άνδρες και περίπου το 80% προέρχονται από την περιοχή όπου διαπράττεται το έγκλημα", συνέχισε.

Ο Μουνχ εξέφρασε επίσης ανησυχίες για τα αυξανόμενα φαινόμενα λεκτικής βίας μέσω του διαδικτύου σε βάρος των προσφύγων.

Στη Γερμανία, πολλά μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel, απενεργοποίησαν τη δυνατότητα σχολιασμού από τους αναγνώστες σε θέματα που σχετίζονται με τους πρόσφυγες λόγω των υβριστικών μηνυμάτων που δέχονταν από τους χρήστες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση με μολότοφ εναντίον κέντρου υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία

Γερμανία: Δεν έκρυψαν την χαρά τους βλέποντας να έχει τυλιχθεί στις φλόγες ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

SHARE:

24Media Network