Γερμανία: Σύγκρουση αεροσκαφών Eurofighter στον αέρα

Αεροσκάφη Eurofighter (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Αεροσκάφη Eurofighter (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν τα συστήματα αυτόματης εκτίναξης των αεροσκαφών. Από τα συντρίμμια ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση, ενώ συντρίμμια έπεσαν και σε κατοικημένες περιοχές.

Δύο μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβησαν πριν από λίγη ώρα σε δασική περιοχή του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Πομερανία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, το ατύχημα προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από την σύγκρουση των δύο Eurofighter στον αέρα, κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης.

Οι πιλότοι, σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών ΜΜΕ, εγκατέλειψαν τα αεροσκάφη εγκαίρως, χρησιμοποιώντας τα συστήματα αυτόματης εκτόξευσης

Ο ένας πιλότος εντοπίστηκε σώος, στην κορυφή δέντρου και "σε καλή κατάσταση" σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου πιλότου συνεχίζονται.

Από τα φλεγόμενα συντρίμμια των αεροσκαφών ξέσπασαν πυρκαγιές στην δασική έκταση της περιοχής και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεσή της, αλλά και για την ανεύρεση των δύο πιλότων.

Τμήματα από τα αεροσκάφη ενδέχεται να έχουν πέσει και σε κατοικημένες περιοχές, δεν έχει ωστόσο αναφερθεί τραυματισμός. Τα αεροσκάφη ανήκαν στην Μοίρα 73 «Steinhoff» της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία σταθμεύει στην περιοχή του Ροστόκ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE: