Γερμανία: Δημοσκοπική τιμωρία του FDP για την κρίση στην Θουριγγία

Ο Christian Lindner, πρόεδρος του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ενημερώνει τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου
Ο Christian Lindner, πρόεδρος του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ενημερώνει τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου AP

Το κόμμα των Φιλελευθέρων πέφτει στο 6% σε ομοσπονδιακό επίπεδο, καταγράφοντας απώλειες δύο μονάδων από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) είναι ο μεγάλος «χαμένος» της κρίσης που προκλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Θουριγγία, όπου ο υποψήφιός του δέχθηκε να εκλεγεί Πρωθυπουργός του κρατιδίου με την στήριξη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), αλλά και της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία μέτρηση πρόθεσης ψήφου της εφημερίδας Bild, το FDP σε ομοσπονδιακό επίπεδο πέφτει στο 6%, μόλις μία μονάδα πάνω από το όριο εισόδου στη Βουλή, καταγράφοντας απώλειες δύο μονάδων από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), ακόμη και μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της αρχηγού του CDU Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ να παραιτηθεί από την ηγεσία, παραμένει στο 28%, ενώ οι Πράσινοι στο 20%, οι Σοσιαλδημοκράτες και η AfD στο 15%. Μία μονάδα κερδίζει η Αριστερά και φθάνει στο 10%.

Η προσεχής δοκιμασία για τα κόμματα είναι οι τοπικές εκλογές στο Αμβούργο, την επόμενη Κυριακή. Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» του ZDF, οι Φιλελεύθεροι θα μείνουν πιθανότατα εκτός κοινοβουλίου, καθώς δεν ξεπερνούν το 4,5%. Στις εκλογές του 2015 το FDP είχε συγκεντρώσει ποσοστό 7,5%.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

24Media Network