Γερμανία: Η Σάρα Βάγκενκνεχτ εγκαταλείπει τα ηνία της Κ.Ο της Αριστεράς

Σάρα Βάγκενκνεχτ
Σάρα Βάγκενκνεχτ AP

Η ίδια επικαλέστηκε λόγους υγείας, γερμανικά δημοσιεύματα κάνουν ωστόσο λόγο για δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό της στους εσωκομματικούς κύκλου, ενώ έντονες ήταν τελευταία και οι φήμες περί "πραξικοπήματος" σε βάρος της.

Την πρόθεσή της να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς ανακοίνωσε στο κόμμα της η Σάρα Βάγκενκνεχτ, επικαλούμενη λόγους υγείας, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Δικτύου «Redaktionsnetzwerk» και του περιοδικού «Der Spiegel», η σημερινή επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς εξήγησε ότι κατόπιν ασθένειας που την κράτησε μακριά από τα καθήκοντά τις για δύο μήνες συνειδητοποίησε τα όριά της και την επιβάρυνσή της από το άγχος και τον υπερβολικό φόρτο εργασίας.

ADVERTISING

Όπως επισημαίνει το Spiegel, στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς υπάρχει το τελευταίο διάστημα έντονη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο της κυρίας Βάγκενκνεχτ, ενώ οι σχέσεις της με την Πρόεδρο του κόμματος Κάτια Κίπινγκ περιγράφονται ως δύσκολες.

Πριν από λίγο καιρό υπήρχαν μάλιστα φήμες «πραξικοπήματος» εναντίον της επικεφαλής της Κ.Ο., αλλά τελικά οι αντίπαλοί της δεν συμπλήρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

24Media Network