Γερμανία: Ξανά υποψήφιος για την προεδρία του SPD o Σουλτς

SDP party chairman and top candidate Martin Schulz walk onto the stage as a statue of chancellor Willy Brandt is seen in the background at the headquarters of the Social Democratic party in Berlin, Germany, Sunday, Sept. 24, 2017, after the polling stations for the German parliament elections had been closed. (AP Photo/Gero Breloer)
SDP party chairman and top candidate Martin Schulz walk onto the stage as a statue of chancellor Willy Brandt is seen in the background at the headquarters of the Social Democratic party in Berlin, Germany, Sunday, Sept. 24, 2017, after the polling stations for the German parliament elections had been closed. (AP Photo/Gero Breloer) AP

Βέβαιος ότι θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των μελών και των υποστηρικτών του κόμματος, δηλώνει ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών

Ο Μάρτιν Σουλτς, ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), θέλει να παραμείνει επικεφαλής του κόμματός του ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των επικείμενων τοπικών εκλογών στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, την 15η Οκτωβρίου.

«Στο συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου του κόμματος. Δεν το συνδέω αυτό με οποιονδήποτε όρο ή με τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη ενός Landtag (σ.σ. κρατιδιακού κοινοβουλίου)», τόνισε ο Σουλτς ερωτηθείς σχετικά σε μια συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο κυριακάτικο φύλλο της Bild am Sonntag.

Ο Σουλτς εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των μελών και των υποστηρικτών του κόμματος, σημειώνοντας ότι μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία κατάφερε να ενώσει τις διάφορες τάσεις στο SPD.

Μετά τις προηγούμενες εκλογές στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, το 2013, σχηματίστηκε ένας κυβερνητικός συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών (49 έδρες) και των Πρασίνων (20 έδρες) στην τοπική Βουλή, με πλειοψηφία μιας έδρας. Αλλά όταν η βουλευτής των Πρασίνων Έλκε Τβέστεν αποχώρησε από το κόμμα και εντάχθηκε στην Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) τον Αύγουστο, ο επικεφαλής της κρατιδιακής κυβέρνησης Στέφαν Βάιλ προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τη 15η Οκτωβρίου.

Η Λάνταγκ της Κάτω Σαξονίας διαλύθηκε επίσημα την 21η Αυγούστου, αφού τάχθηκαν υπέρ αυτού τα 135 από τα 137 μέλη της, ενώ απαιτούνταν 91 ψήφοι.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Civey για λογαριασμό της εφημερίδας Hannoversche Allgemeine Zeitung και του περιοδικού Spiegel, το 33,1% των ψηφοφόρων στην Κάτω Σαξονία έχει πρόθεση να ψηφίσει την CDU ενώ το SPD συγκεντρώνει το 32,8% της πρόθεσης ψήφου.

Ο Μάρτιν Σουλτς αναδείχθηκε στην ηγεσία του SPD και ορίστηκε υποψήφιός του για την καγκελαρία τον Μάρτιο. Το κόμμα τερμάτισε μεν δεύτερο στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου αλλά συγκέντρωσε μόλις το 20,5% των ψήφων, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση της ιστορίας του.

(Φωτό: AP Photo/Gero Breloer)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Μάρτιν Σούλτς
SHARE:

24Media Network