Γερμανικό δικαστήριο αθώωσε πρώην στρατιωτικό των SS

Γερμανικό δικαστήριο αθώωσε πρώην στρατιωτικό των SS

Δικαστήριο στη Γερμανία απάλλαξε από τις κατηγορίες, για την εκτέλεση 25 ανθρώπων σε χωρίο της Γαλλίας, 89χρονο πρώην στρατιωτικό SS.

Το δικαστήριο στην Κολονία της Γερμανίας αποφάσισε να αθωώσει έναν 89χρονο άνδρα που κατηγορούνταν για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά το Β' παγκόσμιο πόλεμο σε ένα χωριό της Γαλλίας.

Το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να αποδοθεί ποινή για την κατηγορία στον ηλικιωμένο άνδρα, πρώην στρατιωτικό των SS.

Σύμφωνα με τις πηγές, το στρατιωτικό σώμα των Ναζί εισέβαλε στο χωριό στις 10 Ιουνίου του 1944 και σκότωσε συνολικά 642 ανθρώπους.

Ο κατηγορούμενος, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν αρνήθηκε την παρουσία του στο χωρίο κατά τη διάρκεια των επιδρομών και των δολοφονιών, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν είχε καμία άμεση ανάμειξη σε αυτές. Παρόλα αυτά οι συγγενείς και οι επιζώντες της εισβολής τον κατηγορούν για την εκτέλεση 25 ατόμων, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν παιδιά και γυναίκες, όπως και την ανάμειξή του σε άλλες εκτελέσεις.

Το χωριό υπέστη μεγάλες ζημιές και οι περισσότερες οικογένειες αποδεκατίστηκαν, αφού οι Γερμανοί άφησαν πίσω τους, κυριολεκτικά, καμμένη γη, μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του άμαχου πληθυσμού κατέφυγε στην εκκλησία του, όπου αμπαρώθηκαν, με τους ναζί να πυρπολούν το κτίριο και να τους καίνε ζωντανούς.

Αμέσως μετά την επίθεση, οι επιζήσαντες εγκατέλειψαν οριστικά το χωριό, αφήνοντας τα κτίρια και τον τόπο όπως ήταν στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου.

Οι κατήγοροι της υπόθεσης αναφέρουν ότι δεν αποδόθηκε ποτέ δικαιοσύνη για τους αδικοχαμένους νεκρούς, αφού όσοι στρατιώτες συνελήφθησαν για τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, αφέθηκαν λίγο καιρό αργότερα ελεύθεροι.

Πηγή: BBC

SHARE:

24Media Network