Γερμανοί νεοναζί πίσω από φόνους Ελλήνων

Γερμανοί νεοναζί πίσω από φόνους Ελλήνων

Τρεις Γερμανοί ανάμεσά τους και μία γυναίκα φέρονται ως υπεύθυνοι για τις δολοφονίες οκτώ Τούρκων και Ελλήνων. Πιθανολογείται πως ανήκουν σε νεοναζιστική οργάνωση

Με την εισαγγελία της Καρσλρούης να θεωρεί σχεδόν βέβαιο πως τρεις ύποπτοι, δύο άνδρες και μία γυναίκα, είναι οι δολοφόνοι οκτώ ανθρώπων, Τούρκων και Ελλήνων ιδιοκτητών καταστημάτων στη Γερμανία, πέφτει φως σε κλειστές ως τώρα υποθέσεις φόνων.

"Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι οι φόνοι μπορεί να είναι δουλειά μιας ακροδεξιάς ομάδας", δήλωσαν οι εισαγγελείς στην Καρλσρούη.

ADVERTISING

Μάλιστα, η γυναίκα έχει ήδη προφυλακιστεί και είναι πιθανό να καταδικαστεί για δολοφονία αλλά οι δύο άνδρες, οι οποίοι επίσης είναι ύποπτοι για τη ληστεία μίας τράπεζας, βρέθηκαν νεκροί σε ένα καμένο τροχόσπιτο αυτήν την εβδομάδα.

Η επίσημη εκδοχή είναι πως αυτοκτόνησαν. Οι δολοφονίες όσων ήταν ιδιοκτήτες καταστημάτων είχαν, από το 2000 έως το 2006, απασχολήσει έντονα την γερμανική αστυνομία, έχοντας δημιουργήσει φόβο στις μειονότητες.

Τα θύματα είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι, ενώ βρίσκονταν στα κατάστηματά τους.

Οι τρεις Γερμανοί οι οποίοι είναι και οι κύριοι ύποπτοι, οι οποίοι έχουν πεθάνει, είχαν εξαφανιστεί το 1998, όταν η αστυνομία ήταν έτοιμη να τους συλλάβει για την τοποθέτηση δύο βομβών, οι οποίες δεν εξερράγησαν.

Φαίνεται μάλιστα πως το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τις δολοφονίες των καταστηματαρχών βρέθηκε στο διαμέρισμα ενός εκ των δύο ανδρών που βρέθηκαν νεκροί σε τροχόσπιτο.

SHARE:

24Media Network