Γερμανός 95 ετών αντιμετωπίζει ποινή για εγκλήματα πολέμου στο Άουσβιτς

Γερμανός 95 ετών αντιμετωπίζει ποινή για εγκλήματα πολέμου στο Άουσβιτς

Συνεργό σε περισσότερους από 3,5 χιλιάδες φόνους που τελέστηκαν σε διάστημα ενός μήνα στο Άουσβιτς ο ηλικιωμένος πρώην μέλος των SS

Ένας 95χρονος Γερμανός αναμένεται να οδηγηθεί σε δίκη τον επόμενο μήνα, αφού φέρεται να διέπραξε εγκλήματα κατά τη διάρκεια του Β' ΠΠ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, στην Πολωνία. Όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο της Γερμανίας, ο άνδρας που ονομάζεται Hubert Z., δούλεψε στο στρατόπεδο ως ιατρικός επιμελητής και κατηγορείται πως υπήρξε συνεργός σε τουλάχιστον 3.681 φόνους σε μόλις ένα μήνα το 1944.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικαστηρίου, την περίοδο που ο ηλικιωμένος εργαζόταν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης έφτασε η Άννα Φρανκ με την οικογένειά της. Η αγωγή ισχυρίζεται πως ο πρώην SS γνώριζε για τις δολοφονίες που διαπράττονταν με μορφή βιομηχανικής εξάλειψης.

Προηγουμένως, είχε περάσει τέσσερα χρόνια στις φυλακές της Πολωνίας για τα εγκλήματα που διαπράχθησαν στο Άουσβιτς, αλλά σε διαφορετική περίοδο από αυτή που θα εξεταστεί στην παρούσα δίκη. Δεν είναι ακόμη σίγουρο πως ο ηλικιωμένος θα είναι σε θέση να ταξιδέψει, ώστε να παραστεί στη δίκη, που ξεκινά στις 29 Φεβρουαρίου.

Πηγή: CNN

SHARE: