Γερμανός ΥΠΕΞ: Το Βερολίνο στηρίζει τον Χουάν Γκουαϊντό

Γερμανός ΥΠΕΞ: Το Βερολίνο στηρίζει τον Χουάν Γκουαϊντό
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας AP

"Δεν είμαστε ουδέτεροι σε αυτό, στηρίζουμε ό,τι κάνει ο Γκουαϊντό", είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας στην Deutsche Welle.

Η Γερμανία δεν είναι ουδέτερη απέναντι στην πολιτική κατάσταση στην Βενεζουέλα, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, εκφράζοντας την ξεκάθαρη στήριξη του Βερολίνου στον ηγέτη της αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊντό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας του.

“Δεν είμαστε ουδέτεροι σε αυτό, στηρίζουμε ό,τι κάνει ο Γκουαϊντό”, είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Deutsche Welle κατά τη διάρκεια ταξιδιού που πραγματοποιεί στην Νέα Υόρκη.

Είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε τον Νίκολας Μαδούρο ως πρόεδρο της χώρας, επειδή “είναι ξεκάθαρο, ότι υπάρχουν τόσες πολλές παραβιάσεις των δικαιωμάτων ψήφου που περιορίζουν την ικανότητα να χαρακτηριστεί μια δημοκρατική ψηφοφορία”, τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Το γερμανικό ΥΠΕΞ με tweet του λίγο μετά την δήλωση Μαας, ανέφερε ότι ο Μαδούρο “δεν έχει δημοκρατική νομιμότητα ως πρόεδρος”. Παράλληλα αναφέρει ότι η Γερμανία στηρίζει την Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, που εκλέχθηκε από τον λαό και καλεί σε δημοκρατικές επαναληπτικές εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα