Γιανουκόβιτς: Είμαι ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας και ο ανώτατος διοικητής του στρατού της"

Γιανουκόβιτς: Είμαι ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας και ο ανώτατος διοικητής του στρατού της"
© CAMERA PRESS/RIA NOVOSTI / ??

Μιλώντας ξανά για πραξικόπημα στο Κίεβο, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς επανέλαβε πως είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας και εκτοπίστηκε παράνομα "από τη συμμορία" στην ουκρανική κυβέρνηση

Ο ανατραπείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς επανέλαβε σήμερα ότι είναι ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας και ο ανώτατος διοικητής του στρατού της, λέγοντας πως είναι σίγουρος ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα αρνηθούν να υπακούσουν σε οποιεσδήποτε "εγκληματικές διαταγές".

Σε σύντομη δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους στη ρωσική πόλη Ροστόφ επί του Ντον, ο Γιανουκόβιτς επέμεινε στο επιχείρημά του ότι "εξτρεμιστές" έχουν καταλάβει την εξουσία στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο. Υποστήριξε πως οι προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματισθεί για τις 25 Μαΐου, θα είναι παράνομες και πως θα επιστρέψει σύντομα στο Κίεβο.

Χωρίς να αναφερθεί ρητά στο δημοψήφισμα που προγραμματίζεται για την Κυριακή με θέμα την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, ο Γιανουκόβιτς υποστήριξε πως "η Κριμαία αποσπάται" από την Ουκρανία λόγω της πολιτικής των "νεοφασιστών" που ήρθαν στην εξουσία στο Κίεβο, πριν διαβεβαιώσει πως η Ουκρανία θα ανασυνταχθεί και "θα ξαναβρεί την ενότητά της".

Ο ανατραπείς πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως μια αμερικανική οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία θα ήταν παράνομη, διότι η νομοθεσία των ΗΠΑ δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να προσφέρει βοήθεια σε "συμμορίτες".

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network