Γιατί έκαψε η Burberry ρούχα, τσάντες και αρώματα αξίας 28 εκατ. λιρών

Φωτογραφία από επίδειξη του γνωστού οίκου
Φωτογραφία από επίδειξη του γνωστού οίκου VIANNEY LE CAER/INVISION/AP

Πρόκειται για ολόκληρο κίνημα, στο οποίο μετέχουν γνωστοί οίκοι από όλον τον κόσμο. Μόνο τα τελευταία 5 χρόνια, η Burberry κατέστρεψε προϊόντα αξίας 90 εκατ. λιρών.

Η γνωστή Βρετανική εταιρεία ρούχων Burberry κατέστρεψε μόλις τον περασμένο χρόνο αποθέματα ρούχων, τσαντών και αρωμάτων αξίας 28εκατ. λιρών για να αποτρέψει τη φθηνή πώληση και κλοπή των προϊόντων και "πέσει" το image τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία δεν είναι ο μόνος οίκος μόδας που καταφεύγει σε αυτή τη λύση αφού εφαρμόζεται γενικώς στην βιομηχανία της μόδας. Μάλιστα, μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, η Burberry κατέστρεψε προϊόντα αξίας 90 εκατ. λιρών.

ADVERTISING

Εκπρόσωπος του οίκου, μιλώντας στο περιοδικό "Forbes" δήλωσε πως η πρακτική αυτή είναι αναγκαία για να προστατευθούν τα πνευματικά δικαιώματα του προϊόντος αλλά και η αξία του brand. Οι σχεδιαστές δεν επιθυμούν να πωλούνται τα προϊόντα του σε τιμές ευκαιρίας ή σε λάθος ανθρώπους για να μην υποτιμηθεί το εμπορικό σήμα.

Ο οίκος Burberry προς υπεράσπισή του είπε επίσης πως συνεργάζονται με εταιρείες αποτεφρωτήρων και αξιοποιείται η ενέργεια που παράγεται από τη καύση των ρούχων και κοσμημάτων.

Πηγή: 

BBC

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: μόδα

24Media Network