Γιατί οι Βρετανοί νομοθέτες έχουν εμμονή με την Google

Γιατί οι Βρετανοί νομοθέτες έχουν εμμονή με την Google

Διακόσιες τριάντα πέντε φορές γράφετε το όνομα της Google σε έκθεση του Βρετανικού Κοινοβούλιου. Γιατί έχουν τέτοια εμμονή; Τι την κάνει να είναι μεγάλη, πολύ ισχυρή και με μεγάλη επιρροή

Το βρετανικό Κοινοβούλιο δημοσιεύει μια έκθεση με τίτλο "Στήριξη της δημιουργικής οικονομίας". Στην έκθεση που αποτελείται από εβδομήντα σελίδες η Google αναφέρεται 235 φορές.   

Στην έκθεση αναφέρονται επίσης η Apple 55 φορές, το Facebook 53 και η Amazon μόλις 21 αναφέρει το qz.com.

Από τα " Συμπεράσματα και συστάσεις " της εκθέσεως συμπεραίνουμε ότι οι  εταιρείες τεχνολογίας (η Google κατά βάση) , μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη στο δημιουργικό τομέα στον οποίο η μελλοντική ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου θα εξαρτηθεί σημαντικά .

Στην έκθεση καταδικάζεται η μηχανή αναζήτησης η οποία κατευθύνει  τους καταναλωτές να παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα ιστοσελίδων.

Από τα ερωτήματα

Q889: Κύριε Υπουργέ, ρωτά ένας βουλευτής, η εν λόγω επιτροπή έχει καταλάβει την αλαζονεία της Google. Η Google έχει γίνει πολύ μεγάλη, πολύ ισχυρή και με μεγάλη  επιρροή , όχι μόνο για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και για την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Οι νομοθέτες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να βοηθήσουν τους πολίτες που είναι παγιδευμένοι στη φούσκα της Google;

Σε άλλη ερώτηση βουλευτή: Πιθανώς γνωρίζετε ότι η Επιτροπή επισκέφθηκε Google πέρυσι, προσωπικά το βρήκα μια μάλλον τρομακτική εμπειρία . Ήταν σαν να επισκέπτεστε κάποια θρησκευτική αίρεση . Πρέπει να πω ότι πρόκειται είναι μια αμερικανική εταιρεία που έχει κέρδη εκατομμύρια λίρες  από τα διαφημιστικά έσοδα και δικτυακούς τόπους , καθώς και η κυβέρνηση δίνει IP (που είναι δίκια μας πνευματικής ιδιοκτησίας) δωρεάν. Πιστεύεται ότι μια εταιρία όπως  η Google , η οποία δεν πληρώνουν καν φόρο στη χώρα εκμεταλλεύεται τον κόσμο.

Όλα αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν δημοσίευμα της Sunday Times του περασμένου Μαίου, στο οποίο πρώην υπάλληλος της πολυεθνικής εταιρείας αποκάλυψε πως η Google κατάφερε να πληρώσει ψίχουλα σε φόρους στο βρετανικό κράτος ενώ αποκόμισε κέρδη δισεκατομμυρίων στερλινών από διαφημιστικά έσοδα στην Γηραιά Αλβιώνα.

Το πρώην στέλεχος ανακάλυψε ότι υπάλληλοι του γραφείου της Google στο Λονδίνο διαπραγματεύονταν τα συμβόλαια για τις διαφημίσεις και τα χρήματα πληρώνονταν σε αγγλικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, τα έσοδα φαίνονταν να εισπράττονται από τη θυγατρική τής πολυεθνικής στο Δουβλίνο και μέσω ειδικής εταιρικής δομής φυγαδεύονταν στον φορολογικό παράδεισο των Βερμούδων.

Πηγή: qz.com

SHARE:

24Media Network