Γιατροί Σκριπάλ: ''Δεν περιμέναμε ότι θα επιβίωναν''

Ο Σεργκέι Σκριπάλ σε παλαιότερη φωτογραφία από δικαστήριο στη Μόσχα
Ο Σεργκέι Σκριπάλ σε παλαιότερη φωτογραφία από δικαστήριο στη Μόσχα ASSOCIATED PRESS

Ο γιατρός που ανέλαβε την Γιουλία και τον Σεργκέι Σκριπάλ, ύστερα από την δηλητηρίαση τους στη πόλη Σάλτσμπερι, περιέγραψε τις ανησυχίες που υπήρχαν σχετικά με το ενδεχόμενο επιπλοκής της κατάστασής τους, εξαιτίας του ισχυρού νευροπαραλυτικού παράγοντα

Ένας γιατρός που συμμετείχε στη θεραπεία του ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκαν με το νευροτοξικό παράγοντα στρατιωτικής προέλευσης novichok, αποκάλυψε ότι αρχικά δεν πίστευε ότι οι Σκριπάλ θα επιβίωναν, σύμφωνα με το BBC

To ιατρικό προσωπικό στο περιφερειακό νοσοκομείο του Σάλσμπερι περιέγραψε την πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετώπισε όταν εισήχθησαν στα επείγοντα οι Σκριπάλ, οι οποίοι είχαν βρεθεί αναίσθητοι σε ένα παγκάκι της πόλης μετά την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος τους στις 4 Μαρτίου.

ADVERTISING

Οι γιατροί είπαν ότι υπήρχε ανησυχία σχετικά με τις πιθανές διαστάσεις του περιστατικού και με το ενδεχόμενο να μεταφερθούν και άλλα θύματα ως αποτέλεσμα της δηλητηρίασης.

Ο δρ Στέφαν Τζουκς, ένας εντατικολόγος, είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Newsnight του BBC2, που πρόκειται να μεταδοθεί απόψε: "Όταν για πρώτη φορά αντιληφθήκαμε ότι επρόκειτο για νευροτοξικό παράγοντα, δεν περιμέναμε ότι θα ζούσαν. Θα δοκιμάζαμε όλες τις θεραπείες μας. Θα διασφαλίζαμε την καλύτερη νοσοκομειακή φροντίδα. Αλλά όλες οι ενδείξεις συνέκλιναν στο ότι δεν θα επιβίωναν".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΚΡΙΠΑΛ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιούλια Σκριπάλ: Θέλει να επιστρέψει στη Ρωσία αλλά αρνείται τη βοήθεια της

Υπόθεση Σκριπάλ: Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο πρώην διπλός πράκτορας

24Media Network