Γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε στη Βαγδάτη

default image

Μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχτηκε έξω από κέντρο στρατολόγησης του ιρακινού στρατού στη Βαγδάτη, όταν δέχθηκε τα πυρά της αστυνομίας

Μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχτηκε  έξω από κέντρο στρατολόγησης του ιρακινού στρατού στη Βαγδάτη, όταν δέχθηκε τα πυρά της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός με τον οποίο ήταν ζωσμένη.

“Η αστυνομία σκότωσε μία τρομοκράτισα που ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά. Σκόπευε (να ανατιναχθεί) στο κέντρο στρατολόγησης  του υπουργείου Εσωτερικών στο Σαντρ αλ-Κάνατ στη βόρεια Βαγδάτη” σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία η γυναίκα, ντυμένη με την παραδοσιακή μαύρη αμπάγια κάτω από την οποία έκρυβε τη ζώνη με τα εκρηκτικά, δεν συμμορφώθηκε όταν οι φρουροί την υποψιάστηκαν και της είπαν να σταματήσει. Αφού έριξαν μερικές προειδοποιητικές βολές, πυροβόλησαν τη γυναίκα, με αποτέλεσμα να ανατιναχθεί. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τρεις αστνομικοί.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στο σημερινό Ιράκ, αλλά είναι σχετικά σπάνιο να πραγματοποιούνται από γυναίκες. Τον περασμένο Απρίλιο μία γυναίκα καμικάζι συμπαρέσυρε στο θάνατο 17 νεοσύλλεκτους της αστυνομίας στην Μουκνταντίγια, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο μία άλλη βομβίστρια αυτοκτονίας ανατινάχτηκε στην είσοδο μιας σχολής με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άλλα 40 άτομα. Η αδιέξοδη αμερικανική πολιτική στο Ιράκ, οπλίζει τα χέρια των ιρακινών ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα