Γιούνκερ: Απαράδεκτη η άρνηση των προσφύγων να μετεγκατασταθούν

Γιούνκερ: Απαράδεκτη η άρνηση των προσφύγων να μετεγκατασταθούν

Πολλοί πρόσφυγες που βρίσκονται σε Ελλάδα και Ιταλία θέλουν να πάνε μόνο στη Γερμανία και όχι σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, είπε ο πρόεδρος της ΕΕ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα πως οι πρόσφυγες δεν είναι σε θέση να επιλέξουν την χώρα στην Ευρώπη που θα μετεγκατασταθούν, σημειώνοντας πως έχουν την ευθύνη να μετακινηθούν από τις χώρες υποδοχής στις τοποθεσίες όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος.

Ο Γιούνκερ τόνισε πως είναι «απαράδεκτο» και «μη αποδεκτό για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Ιταλία να αρνούνται να ταξιδέψουν αεροπορικώς για προορισμούς εκτός από την Γερμανία».

ADVERTISING

Παράλληλα σημείωσε πως κάποιες κυβερνήσεις κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης εμφανίζονται πρόθυμες να δεχτούν πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία, «αλλά ελάχιστοι είναι εκείνοι που δέχονται να μετεγκατασταθούν», επισήμανε.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 η ΕΕ κατέληξε σε ένα σχέδιο μετεγκατάστασης ανάμεσα στα κράτη-μέλη της των 160.000 αιτούντων άσυλο από τις χώρες που δέχονται την μεγαλύτερη πίεση από την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

Περισσότερο από ένα χρόνο μετά, μόλις 7.000 άνθρωποι περίπου έχουν μετεγκατασταθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν, Μεταναστευτικό, Πρόσφυγες, Ιταλία, Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ξεπέρασαν τους 12.000 οι 'εγκλωβισμένοι' στο βόρειο Αιγαίο μετανάστες

Προσφυγικό: 'Φράχτη' και στη θάλασσα σχεδιάζει το Βερολίνο

Ντόσκοτσιλ: Μεταβατική η συμφωνία για το προσφυγικό

SHARE:

24Media Network