Γιούνκερ: Δεν θα δεχθούμε όλες τις υποσχέσεις που έδωσε ο Τσίπρας στους Έλληνες

Meeting between the Greek Prime Minister Antonis Samaras and the upcoming president of the European Commission Jean-Claude Juncker /
Meeting between the Greek Prime Minister Antonis Samaras and the upcoming president of the European Commission Jean-Claude Juncker / SOOC

Κορυφώνονται οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση. "Όχι" στο ξήλωμα των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων λέει ο Γιούνκερ και στέλνει μήνυμα στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συμβούλευσε σήμερα τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να μην θεωρεί δεδομένο πως η ευρωζώνη απλώς θα δεχθεί όλες τις υποσχέσεις που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε στους Έλληνες ψηφοφόρους για την κατάργηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων, αναφέρει σε τηλεφράφημά του το πρακτορείο Reuters.

Μιλώντας πριν από συνομιλίες με τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ήσσονες εταίρους στον συνασπισμό της Άγγελας Μέρκελ, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε προς δημοσιογράφους ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μόνον εν μέρει απάντησε» στις ανησυχίες των Βρυξελλών αναφορικά με τα σχέδιά του κατά τις προγραμματικές δηλώσεις που έκανε χθες στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παρουσίασε σχέδια για την κατάργηση του προγράμματος λιτότητας και απέκλεισε οποιαδήποτε επέκταση του προγράμματος στήριξης, μπαίνοντας σε πορεία σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους εταίρους του, όπως μεταδίδει το Reuters.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας, Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network