Γιούνκερ: Ζητά συμφωνία επί της αρχής για ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή - ακτοφυλακή

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΡΙΓΑ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ Πέμπτη 21 Μαΐου 2015.
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI)
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΡΙΓΑ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ Πέμπτη 21 Μαΐου 2015. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Την επιθυμία του να υπάρξει συμφωνία επί της αρχής στη Σύνοδο Κορυφής αναφορικά με τις προτάσεις της Κομισιόν για τη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ, εξέφρασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Την επιθυμία του να καταλήξει η σημερινή Σύνοδος Κορυφής σε μια «συμφωνία επί της αρχής» αναφορικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή, εξέφρασε προσερχόμενος στο κτίριο του Συμβουλίου, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Είμαι της άποψης ότι θα ήταν φρόνιμο η Σύνοδος Κορυφής να πει “ναι” επί της αρχής στις προτάσεις της Κομισιόν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Γιούνκερ συμμετείχε επίσης στη συνάντηση που έγινε νωρίτερα ανάμεσα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου και τους ηγέτες της ΕΕ που επιθυμούν να προχωρήσουν με το εθελοντικό σχέδιο επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία, το οποίο έχει προτείνει η Επιτροπή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βρυξέλλες, Σύνοδος Κορυφής, Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Τουρκία, για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών

Σύνοδος Κορυφής: Μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία

SHARE:

24Media Network