Γκάμπριελ για Ντάισελμπλουμ: Πιθανό οι πολιτικοί να λένε βλακώδη πράγματα

Γκάμπριελ για Ντάισελμπλουμ: Πιθανό οι πολιτικοί να λένε βλακώδη πράγματα

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών κλήθηκε να σχολιάσει από την Αθήνα τις δηλώσεις του Ολλανδού πολιτικού για τις χώρες του Νότου

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος που έχει προκληθεί σε όλη την Ευρώπη αναφορικά με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας και προέδρου του Eurogoup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Για το θέμα ερωτήθηκε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στην οποία και συναντήθηκε με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά.

Ονομάζομαι Γκαμπριέλ, το όνομά μου δεν είναι Ντάισελμπλουμ

Ερωτηθείς λοιπόν σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ είπε χαρακτηριστικά: “Ονομάζομαι Γκαμπριέλ, το όνομά μου δεν είναι Ντάισελμπλουμ”. Ωστόσο δεν δίστασε να επικρίνει σκληρά τον κατά τα λοιπά ομοϊδεάτη του σοσιαλδημοκράτη και χαρακτήρισε ως «απίστευτη» τη διατύπωση.

Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Ολλανδίας υπέστη ταπεινωτική ήττα στις πρόσφατες εκλογές, γεγονός που (μόνο εν μέρει φυσικά) εξηγεί την πικρία του πρώην υπουργού Οικονομικών που μετά τις προκλητικές του δηλώσεις, βλέπει και το μέλλον του στη θέση του συμβουλίου των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης να τρέμει.  Άλλωστε, όπως ανέφερε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης, ο επικεφαλής του Eurogroup δεν θα παρευρεθεί ούτε στη Ρώμη, κατά τη Διακήρυξη για την 60η επέτειο της ΕΕ.

«Υπάρχει βεβαίως πάντα η πιθανότητα και οι πολιτικοί να λένε κάποια βλακώδη πράγματα, αλλά κι αυτό είναι φυσιολογικό μερικές φορές» σχολίασε δηκτικά για τις αναφορές Ντάισελμπλουμ στους λαούς της Νότιας Ευρώπης. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη γερμανική FAZ, κατηγόρησε τις χώρες του Νότου, ότι ξόδεψαν τα χρήματά τους σε γυναίκες και ποτά, ζητώντας εκ των υστέρων βοήθεια από τις χώρες του Βορρά.

πηγή φωτογραφίας: AP/Thanassis Stavrakis            

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα