Γλυκιά διαμαρτυρία: Πέταξαν τούρτα στην αρχηγό της ΚΟ της Αριστεράς Ζάρα Βάγκενκνεχτ

Γλυκιά διαμαρτυρία: Πέταξαν τούρτα στην αρχηγό της ΚΟ της Αριστεράς Ζάρα Βάγκενκνεχτ

Ακτιβιστές διέκοψαν κομματική συγκέντρωση και πέταξαν τούρτα στη Ζάρα Βάγκενκνεχτ, κατηγορώντας τη για ξενοφοβικές θέσεις

Ακτιβιστές που δηλώνουν υποστηρικτές των προσφύγων διέκοψαν κομματική συγκέντρωση του γερμανικού κόμματος της Linke (Αριστερά), ρίχνοντας τούρτα στο πρόσωπο της επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Η Βάγκενκνεχτ είχε μιλήσει για όρια στην «προθυμία αποδοχής» και για «δίκαιο φιλοξενίας το οποίο δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται» πρόσφυγες και μετανάστες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και μέσα στο κόμμα της.

Οι δράστες, μία γυναίκα και ένας άνδρας, είχαν μπει στο χώρο παριστάνοντας τους δημοσιογράφους και αφού πέταξαν φυλλάδια που συνέκριναν την Βάγκενκνεχτ με τα στελέχη του ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, αλλά και το ακροδεξιό κίνημα PEGIDA, της πέταξαν τη τούρτα. Εναντίον τους υποβλήθηκε μήνυση.

Υψηλόβαθμα στελέχη του Die Linke καταδίκασαν την αντίδραση, λέγοντας πως πρόκειται για ενέργεια όχι μόνο ενάντια στην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά ενάντια σε όλους, ενώ επισημάνθηκε πως ποτέ στο παρελθόν κατά τη διάρκεια κομματικής συγκέντρωσης έχει σημειωθεί κάτι ανάλογο.

Η ίδια η Βάγκενκνεχτ μετά το περιστατικό μίλησε στους υποστηρικτές του κόμματος κάνοντας λόγο για «ανόητες πράξεις» που δεν θα την αποτρέψουν από το να είναι ενεργή πολιτικά, ενώ τα στελέχη του Die Linke την υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

Σημειώνεται πως η Ζάρα Βάγκενκνεχτ είχε γίνει γνωστή στην Ελλάδα για τις θέσεις υπέρ της που έχει εκφράσει και εντός του Γερμανικού κοινοβουλίου:

SHARE:

24Media Network