Γουατεμάλα: Δολοφονία δημοσιογράφου – Η αστυνομία αγνόησε τις απειλές

Γουατεμάλα: Δολοφονία δημοσιογράφου – Η αστυνομία αγνόησε τις απειλές
Αστυνομία στη Γουατεμάλα. AP

Ο 25χρονος δημοσιογράφος Μπράιαν Γκέρα υπέκυψε στα τραύματά του μετά την επίθεση που είχε δεχθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Δημοσιογράφος από τη Γουατεμάλα υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί όταν έγινε στόχος των πυρών αγνώστων πριν από μία εβδομάδα, γνωστοποίησε φορέας που εκπροσωπεί εργαζομένους στα ΜΜΕ της χώρας.

«Με θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του συναδέλφου μας Μπράιαν Γκέρα», δημοσιογράφου του καλωδιακού τηλεοπτικού δικτύου TLCOM, ανέφερε η συλλογικότητα Sala de Redacción («Αίθουσα Σύνταξης») σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο δημοσιογράφος, 25 ετών, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους την Πέμπτη 27η Φεβρουαρίου στην Τσικιμούλα, 98 χιλιόμετρα ανατολικά από την Πόλη της Γουατεμάλας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπέκυψε την Τρίτη.

Η Ένωση Δημοσιογράφων της Γουατεμάλας (APG), ο κύριος φορέας εκπροσώπησης των επαγγελματιών του Τύπου, κατηγόρησε την αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ότι «δεν πήραν σοβαρά τις καταγγελίες για απειλές κατά της ζωής» του δημοσιογράφου. Ζήτησε να διενεργηθεί διεξοδική έρευνα για την υπόθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα