Grenfell Tower: Σε πολυτελή σπίτια μεταφέρονται οι επιζώντες της τραγωδίας

Grenfell Tower: Σε πολυτελή σπίτια μεταφέρονται οι επιζώντες της τραγωδίας

Η η εκτιμώμενη τιμή των πολυτελών κατοικιών, όπου θα μεταφερθούν οι επιζώντες της φονικής πυρκαγιάς, κυμαίνεται από από 1.575.000 λίρες έως 8.5 εκατ. λίρες

Σε ένα πολυτελές συγκρότημα κατοικιών αξίας 2 δισ. λιρών στο Κένσινγκτον θα μεταφερθούν 250 επιζώντες ένοικοι του Πύργου Grenfell, μετά την πυρκαγιά που τούς άφησε άστεγους και στοίχισε τη ζωή σε 79 ανθρώπους.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, ο Δήμος του Λονδίνου διέθεσε το ποσό των δέκα εκατ. βρετανικών λιρών και εξασφάλισε 68 νεόδμητα διαμερίσματα -δύο και τριών υπνοδωματίων- στο εν λόγω συγκρότημα που βρίσκεται στην Kensington High Street

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω δομή,  η εκτιμώμενη τιμή των ιδιωτικών κατοικιών κυμαίνεται από από 1.575.000 λίρες έως 8.5 εκατ. λίρες. Το συγκρότημα διαθέτει 24ωρο θυρωρείο, πισίνα, γυμναστήριο και ιδιωτικό κινηματογράφο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της μεσιτικής εταιρείας Berkeley Group.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει 24ωρη υπηρεσία θυρωρείου, πισίνα, γυμναστήριο και ιδιωτικό κινηματογράφο.

«Η προσδοκία είναι ότι αυτά τα νέα ακίνητα θα προσφερθούν ως μία από τις επιλογές για μόνιμη διαμονή των κατοίκων από το Grenfell Tower» ανέφερε το Υπουργείο Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (DCLG) και σημείωσε ότι έχουν βρεθεί πρόσθετα δημόσια χρήματα ώστε τα διαμερίσματα να μπορούν να εξοπλιστούν πιο γρήγορα.

(Με πληροφορίες από Daly Mail, φωτό: Dominic Lipinski/PA via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα