Η 7χρονη από τη Γουατεμάλα που "έσβησε" στο Τέξας ήθελε να στείλει χρήματα στη μητέρα της...

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου AP

Η ιστορία της 7χρονης που άφησε την τελευταία της πνοή στο Τέξας είναι δυστυχώς μία συνηθισμένη, καθημερινή ιστορία μετανάστευσης.

Πριν από μερικές ημέρες ένα μικρό, ηλικίας μόλις 7 ετών, κορίτσι από τη Γουατεμάλα άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Τέξας.

Ηταν μία από τους χιλιάδες πρόσφυγες που αναζήτησαν μία καλύτερη τύχη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον καλύτερη από αυτή που έχουν στην πατρίδα τους.

Η 7χρονη Ζακελίν έφτασε στα σύνορα των ΗΠΑ μαζί με τον 29χρονο πατέρα της. Στην Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ, το κορίτσι ανέβασε υψηλό πυρετό, διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου και πέθανε δύο ημέρες αργότερα.

Πίσω στη Γουατεμάλα, η μητέρα της Κλαούντια, με ακόμη τρία παιδιά στην αγκαλιά, είναι απαρηγόρητη. "Το κορίτσι μας είχε πει ότι όταν ήταν πια μεγάλη, θα έπιανε δουλειά για να στείλει χρήματα στη μαμά και στη γιαγιά της" τόνισε στο Reuters χωρίς να μπορεί να κρύψει την οδύνη της.

" Δεν είχε δει ποτέ της μία μεγάλη χώρα και ήταν πραγματικά ευτυχισμένη που θα πήγαινε στις ΗΠΑ" συμπλήρωσε η Κλαούντια της οποίας η οικογένεια ζει κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας

Ο άντρας της δεν είχε άλλη λύση αν ήθελε να ανεβάσει το επίπεδο της ζωής της οικογένειάς του πέρα από τη μετανάστευση. Η αποψίλωση των δασών έτσι ώστε να προκύψουν φυτείες για φοινικέλαιο έχει καταστήσει ιδιαίτερα δύσκολη πια τη γεωργία για τους κατοίκους του δήμου της Ζακελίν.

Γι' αυτό και η μικρή με τον πατέρα της περπάτησαν περισσότερα από 3200 χιλιόμετρα για να βρεθούν στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Η μοίρα όμως είχε διαφορετικά σχέδια.

Η μαμά Κλαούντια έμαθε για το θάνατο της κόρης της από τους υπευθύνους που της μετέφεραν τα νέα. Περιμένει πια πίσω τον άντρα της για να μεγαλώσουν τα άλλα τρία παιδιά τους...

Πηγή: 

Reuters

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network