Η Άγκυρα ανησυχεί για επέκταση του πολέμου μετά τις απειλές Χεζμπολάχ κατά Κύπρου

Διαβάζεται σε 2'
Η Άγκυρα ανησυχεί για επέκταση του πολέμου μετά τις απειλές Χεζμπολάχ κατά Κύπρου
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Associted Press

Την ανησυχία της για το ενδεχόμενο επέκτασης του πολέμου στη Μέση Ανατολή εκφράζει η Άγκυρα, δια του υπουργού Εξωτερικών της, με φόντο τις απειλές της Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου.

Τις απειλές που εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, προς την Κύπρο, σχολίασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Habertur.

Ερωτηθείς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών για τις απειλητικές δηλώσεις και το ενδεχόμενο επέκτασης του πολέμου, εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας ότι «αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη απειλή και κίνδυνο επέκτασης εδώ. Αυτός ο κίνδυνος θα συνεχιστεί όσο συνεχίζεται η γενοκτονία του Ισραήλ. Τώρα, ειδικά ο Λίβανος είναι στην ατζέντα» για να προσθέσει ότι «οι παράγοντες του Λιβάνου που απειλούν την Κύπρο είναι προάγγελος αυτού του γεγονότος».

Επισημαίνοντας το γεγονός πως υπάρχουν οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και τονίζοντας ότι, προς το παρόν, αυτές οι συγκρούσεις είναι χαμηλής έντασης και είναι πιθανό να παρασύρουν και άλλους δρώντες σε αυτές, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε, σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Από την αρχή προειδοποιούμε τους Ευρωπαίους δρώντες για την “ελληνοκυπριακή διοίκηση”.

Ότι ο τόπος αυτός έχει μετατραπεί σε κέντρο επιχειρήσεων. Βλέπουμε συνεχώς στις αναφορές των πληροφοριών ότι η “Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νοτίου Κύπρου” (σ.σ. όπως ο ίδιος αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία) χρησιμοποιείται ως βάση από ορισμένες χώρες σε επιχειρήσεις κατά της Γάζας. Όταν το αναφέραμε αυτό, ξαφνικά την ανακοίνωσαν ως βάση διοικητικής μέριμνας.

Μια δραστηριότητα που κρύβει το γεγονός ότι είναι μια στρατιωτική βάση. Το γεγονός ότι χρησιμοποιείται για επιχειρήσεις προς τη Μέση Ανατολή δεν θα ωφελήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά και την Ελλάδα. Όταν είσαι συμμέτοχος στους εν εξελίξει πολέμους στη Μέση Ανατολή, αυτή η φωτιά θα έρθει να θα κάψει και εσάς. Είμαστε στην ίδια γεωγραφική περιοχή, θα έρθει και θα μας βρει και εμάς. Οι περιφερειακοί δρώντες πρέπει να το δουν αυτό. Υπάρχει σοβαρή στρατιωτικοποίηση εκεί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα