Η Άγκυρα δείχνει το Ισλαμικό Κράτος για το μακελειό στη Σουρούτς

default image

Στο Ισλαμικό Κράτος αποδίδει η Άγκυρα την επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Σουρούτς όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 άνθρωποι, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό. Σοκαριστικό βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα για την επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Σουρούτς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, δείχνουν ότι επρόκειτο για ενέργεια της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

“Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη ήταν μια επίθεση αυτοκτονίας που διέπραξε το Ντάες” (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ), είπε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό από την πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στον κήπο ενός πολιτιστικού κέντρου της Σουρούτς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ενώ άλλοι 100 τραυματίστηκαν. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας όπου βρίσκεται η Σουρούτς, ο Αμπντουλάχ Τζιφτσί, είπε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι οι 20 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

“Η πόλη έχει βυθιστεί στο χάος. Σχεδόν όλα τα καταστήματα έκλεισαν”, είπε ένας κάτοικος της πόλης, ο Μεχμέτ Τσελίκ.

Ο Νταβούτογλου διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα έχει λάβει και θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσει το Ισλαμικό Κράτος και υποσχέθηκε ότι τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία θα αυξηθούν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι τα στοιχεία του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, όμως θα ανακοινωθούν αμέσως μόλις αναγνωριστεί ο βομβιστής.

Πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για μια γυναίκα καμικάζι, ηλικίας περίπου 20 ετών.

Στον κήπο του πολιτιστικού κέντρου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί νέοι, κυρίως μέλη φιλοκουρδικών ή αριστερών οργανώσεων, που ήθελαν να περάσουν τα σύνορα με τη Συρία για να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση του Κομπάνι, της κουρδικής πόλης που ισοπεδώθηκε στη μάχη μεταξύ των τζιχαντιστών του ΙΚ και των Κούρδων της Συρίας.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε ένα σοκαριστικό βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης.

Suruç’ta Yaşanan Bombalı Saldırının Görüntüleri

Suruç’ta Yaşanan Bombalı Saldırının Görüntüleri

Posted by
Cezmi Kalorifer İle Pastırma Tadında Paylaşımlar on Monday, July 20, 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την βομβιστική επίθεση

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την ανείπωτη θλίψη μας για τη σημερινή βάρβαρη βομβιστική επίθεση των φονταμενταλιστών ισλαμιστών εναντίον δεκάδων μελών της Ομοσπονδίας Ενώσεων Σοσιαλιστικής Νεολαίας στο Σουρούτς της Τουρκίας, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 28 ζωών και τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων» δήλωσε ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής & ‘Αμυνας και Ελληνισμού της Διασποράς.

«Θρηνούμε για την απώλεια των δεκάδων νέων αγωνιστών, που βρέθηκαν στο Σουρούτς προκειμένου να βοηθήσουν εθελοντικά στην ανοικοδόμηση του γειτονικού Κομπάνι, πόλης- συμβόλου του αγώνα του κουρδικού λαού ενάντια στη βαρβαρότητα του ισλαμοφασισμού» αναφέρει ο κ. Μπουρνούς προσθέτοντας «η κυβέρνηση του AKP είναι υπόλογη για τις υπόγειες και φανερές διασυνδέσεις και δοσοληψίες της με βραχίονες του Ισλαμικού Κράτους. Οφείλει άμεσα να διακόψει κάθε έμμεση ή άμεση στήριξη των τρομοκρατών, ξεκινώντας από την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της σημερινής δολοφονικής επίθεσης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και στέκεται στο πλάι της τουρκικής και κουρδικής Αριστεράς, που αγωνίζεται ενάντια στο σκότος, για λογαριασμό όλης της ανθρωπότητας» καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Μπουρνούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα