Η Αμάντα Νοξ ετοιμάζει τη βιογραφία της

Η Αμάντα Νοξ ετοιμάζει τη βιογραφία της

Κατηγορήθηκε για την άγρια δολοφονία της συγκατοίκου της, αλλά αθωώθηκε. Διαβάστε την ιστορία της Αμάντα Νοξ

Η Αμάντα Νοξ υπέγραψε συμφωνία για την έκδοση της βιογραφίας της με τον εκδοτικό οίκο HarperCollins.

Η εκπρόσωπος του HarperCollins αρνήθηκε να σχολιάσει το ύψος της οικονομικής συμφωνίας ή να επεκταθεί σε λεπτομέρειες σχετικά με το βιβλίο λέγοντας ότι θα αναφερθεί σε λεπτομέρειες σε σημερινή της ανακοίνωση.

Εκπρόσωποι της 24χρονης Νοξ, της πρώην φοιτήτριας στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον που καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία όταν φοιτούσε στην Περούτζα της Ιταλίας, είπαν ότι δεν θα σχολιάσει.

Πηγή που γνωρίζει για τη συμφωνία είπε ότι η Νοξ στο βιβλίο για τη ζωή της θα αφηγηθεί την ιστορία από τη δική της πλευρά, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών της πολύκροτης υπόθεσης που θα αφορούν και το διάστημα φυλάκισής της στην Ιταλία.

Η συμφωνία συνήφθη ύστερα από ''πόλεμο" ανάμεσα σε Αμερικανούς εκδότες για τα δικαιώματα βιβλίου για τη ζωή της που θα έγραφε η Νοξ με απολαβές, οι οποίες θα ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με πηγές των εκδόσεων.

Τα απομνημονεύματα της Νοξ προσελκύουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο κόσμος δεν έχει ακόμη πληροφορηθεί λεπτομέρειες από την υπόθεση. Η Νοξ κρίθηκε ένοχη το 2009 για τη δολοφονία της Βρετανής συγκατοίκου της, Μέρεντιθ Κέρχερ, 21 ετών, και πέρασε τέσσερα χρόνια στη φυλακή.

Ιταλικό εφετείο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση τον Οκτώβριο.

Επίσης αθωώθηκε ο σύντροφός της, Ραφαέλε Σολετσίτο, και ο μόνος που παρέμεινε καταδικασμένος για την υπόθεση είναι πλέον ο Ρούντι Γκεντέ από την Ακτή Ελεφαντοστού, ένας μικροαπατεώνας. Οι αρχές εκτιμούν ότι η δολοφονία διαπράχτηκε από περισσότερους από έναν δράστες.

Η Νοξ καταδικάστηκε επίσης για συκοφαντική δυσφήμιση για την κατάθεσή της στην αστυνομία με την οποία ενέπλεξε στη δολοφονία της Κέρχερ τον ιδιοκτήτη του μπαρ, Πάτρικ Λουμούμπα.

Στις αρχές του μήνα οι Ιταλοί συνήγοροί της ζήτησαν από εφετείο στην Ιταλία να ανατρέψει και αυτή την απόφαση.

Το ημίγυμνο πτώμα της Κέρχερ βρέθηκε μαχαιρωμένο και με κομμένο το λαιμό μέσα στο διαμέρισμα που μοιραζόταν το θύμα με την Νοξ, στην Περούτζα της Ιταλίας, τον Νοέμβριο του 2007.

Η Νοξ, πρώην φοιτήτρια του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, αφέθηκε ελεύθερη μετά την απόφαση του εφετείου και επέστρεψε στο σπίτι της στο Σιάτλ, όπου αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις

SHARE:

24Media Network