Η Cynthia Nixon κάνει απεργία πείνας για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Διαβάζεται σε 2'
Cynthia Nixon
Cynthia Nixon Photo by Charles Sykes/Invision/AP, File

Η διάσημη ηθοποιός, γνωστή ως ‘Μιράντα’ από το Sex and the City προχωρά σε απεργία πείνας, απαιτώντας άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Το μήνυμά της.

Σε απεργία πείνας προχώρησε η πρωταγωνίστρια του “Sex and the City”, Cynthia Nixon, μαζί με άλλους ακτιβιστές απαιτώντας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να πιέσει για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Η 57χρονη ηθοποιός, η οποία στο παρελθόν είχε θέσει υποψηφιότητα για κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, έκανε την εν λόγω ανακοίνωση έξω από τον Λευκό Οίκο, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, την Τρίτη (28/11).

“Ως μητέρα δύο Εβραίων παιδιών, των οποίων οι παππούδες είναι επιζώντες του Ολοκαυτώματος, μου ζητήθηκε από τον γιο μου, να χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε φωνή έχω για να βεβαιώσω όσο πιο δυνατά γίνεται, ότι ποτέ ξανά σημαίνει ποτέ ξανά για όλους.

Σε επτά εβδομάδες, το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους αμάχους σε μια μικροσκοπική λωρίδα γης από όσους σκοτώθηκαν σε 20 χρόνια πολέμου σε ολόκληρη τη χώρα του Αφγανιστάν. Είμαι αηδιασμένη και έχω κουραστεί από τους ανθρώπους που λένε ότι οι απώλειες αμάχων είναι ένα συνηθισμένο τίμημα του πολέμου“, ανέφερε μεταξύ άλλων.

“Θα ήθελα να κάνω μια προσωπική έκκληση σε έναν πρόεδρο που έχει βιώσει μια τόσο καταστροφική προσωπική απώλεια, να συνδεθεί με αυτή την ενσυναίσθηση για την οποία είναι τόσο γνωστός και να κοιτάξει τα παιδιά της Γάζας και να φανταστεί ότι ήταν παιδιά του”, πρόσθεσε.

Στη συγκέντρωση έδωσε το παρών και ο πολιτειακός εκπρόσωπος της Νέας Υόρκης Zohran Mamdani, ο οποίος δήλωσε:

“Είμαστε εδώ και απέχουμε από οποιαδήποτε τροφή για πέντε ημέρες για να φωτίσουμε λίγο αυτό που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι εξαιτίας της πολιτικής του προέδρου μας. Ο κόσμος για τον οποίο αγωνιζόμαστε είναι ένας κόσμος όπου κάθε οικογένεια είναι ενωμένη και ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε εκεί είναι μέσω της κατάπαυσης του πυρός”.

Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό, η απεργία πείνας της ηθοποιού και των υπόλοιπων ακτιβιστών ξεκίνησε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει πέντε ημέρες, προκειμένου να συμπέσει με την προγραμματισμένη λήξη της τετραήμερης εκεχειρίας Ισραήλ-Χαμάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα