Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας ενέκρινε τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας ενέκρινε τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Ποια είναι η απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας. Ανοίγει ο δρόμος για επέμβαση στη Συρία

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε την Τετάρτη μια απόφαση η οποία εγκρίνει τη χρήση στρατιωτικής ισχύος από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία με 10 ψήφους υπέρ και 7 κατά, με έναν από τους γερουσιαστές να δηλώνει απλώς "παρών".

Η έγκριση της απόφασης από την Επιτροπή αυτή της Γερουσίας ανοίγει τον δρόμο ώστε να υπάρξει ψηφοφορία επί αυτής στην ολομέλεια του σώματος, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.

Η απόφαση κάνει λόγο για μια "περιορισμένη" στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, μεγίστης διαρκείας 60 ημερών με την δυνατότητα να παραταθεί στις 90, σε κάθε περίπτωση χωρίς την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων.

Μια ομάδα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών πολιτικών, τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχει αντιταχθεί στην απόφαση αυτή.

Το κόστος της ενδεχόμενης επιχείρησης στη Συρία θα ανερχόταν σε "δεκάδες εκατομμύρια δολάρια", κατά τον υπουργό Άμυνας Χέιγκελ              

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ είπε καταθέτοντας ενώπιον μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι έστω ένα περιορισμένο στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της Συρίας υπολογίζει ότι θα στοιχίσει "δεκάδες εκατομμύρια" δολάρια.

"Εξετάσαμε τα διάφορα κόστη, ανάλογα με τις διάφορες επιλογές", είπε ο Χέιγκελ, ο οποίος μίλησε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της βουλής. Το κόστος "θα ήταν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, (θα κυμαινόταν) σε αυτό το φάσμα", ανέφερε.

Στελέχη του Πενταγώνου δεν είχαν αποκαλύψει ως σήμερα ποιες είναι οι εκτιμήσεις τους περί του κόστους στο οποίο θα ανερχόταν η ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας. Όμως ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε σήμερα ότι το πλήγμα αυτό θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με υπάρχοντες πόρους του υπουργείου Αμύνης και χωρίς να υποβληθεί αίτημα προς το Κογκρέσο προκειμένου να εγκριθεί πρόσθετη χρηματοδότηση.

(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network