Η φιλανθρωπική οργάνωση “μόνο για λευκούς” του Milo Yiannopoulos μπαίνει στον πάγο

Η φιλανθρωπική οργάνωση “μόνο για λευκούς” του Milo Yiannopoulos μπαίνει στον πάγο

"Προς το παρόν, το Grant Privilege δεν δέχεται νέες αιτήσεις ή δωρεές", δήλωσε ο Milo Yiannopoulos

Η φιλανθρωπική οργάνωση του Milo Yiannopoulos για τα “λευκά αγόρια” μπαίνει για την ώρα στον πάγο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Η οργάνωση Privilege Grant Foundation έχει μαζέψει μέχρι τώρα 100.000 δολάρια για παροχή υποτροφιών αποκλειστικά για λευκούς, κατόπιν πρωτοβουλίας του ακροδεξιού ιδρυτή της, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως “νεοφιλελεύθερος”. Οι δωρεές, οι εκταμιεύσεις και οι νικητές των υποτροφιών – παραμένουν ένα μυστήριο.

“Προς το παρόν, το Grant Privilege δεν δέχεται νέες αιτήσεις ή δωρεές”, δήλωσε ο ιδρυτής της, Milo Yiannopoulos σε επιστολή του προς το NBC News.

“Αυτό που ξεκίνησε ως ένα κοινωνικό πείραμα στέλνοντας φτωχά παιδιά στο Κολλέγιο έγινε τροφή για τα ΜΜΕ τα οποία με αποκαλούν ρατσιστή παρότι είμαι δηλωμένος γκει και έχω παντρευτεί αφροαμερικανό”, αναφέρει ακόμη ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας.

“Οι δημόσιες δωρεές στην οργάνωση έχουν διατεθεί σε αξιόλογους αποδέκτες και είμαστε στη διαδικασία απονομής των νέων υποτροφιών”, προσθέτει. Ο Yiannopoulos αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τις δωρεές ή τις εκταμιεύσεις και αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Το ταμείο υποτροφιών εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2016 από τον επιχειρηματία και απευθύνεται αποκλειστικά σε λευκούς άντρες. Τότε, ο Yiannopoulos  έλεγε ότι οι υποτροφίες θα πληρώνονταν από τον ίδιο και από άλλους ιδιώτες δωρητές, αλλά αρνήθηκε να περιγράψει λεπτομερώς στο NBC News πόσα χρήματα είχε συνεισφέρει.

Αρνήθηκε επίσης να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των αποδεκτών ή την ταυτότητά τους. Η διευθύντρια του fund Margaret MacLennan, τον έχει κατηγορήσει μάλιστα πως έχει “τσεπώσει” τις δωρεές προς το ταμείο. Πρόσφατα δε, δήλωνε στον Guardian πως τα χρήματα είχαν φύγει προς offshore εταιρείες. Πλέον, οι αρχές αναμένεται να διερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα