Η Ινδία ανακατέλαβε πλοίο από Σομαλούς πειρατές μετά από τρεις μήνες – 40 ώρες κράτησε η επιχείρηση

Διαβάζεται σε 2'
Η Ινδία ανακατέλαβε πλοίο από Σομαλούς πειρατές μετά από τρεις μήνες – 40 ώρες κράτησε η επιχείρηση
ISTOCK

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας κατέλαβε πλοίο από Σομαλούς πειρατές και διέσωσε τα 17 μέλη του πληρώματός του. Ήταν κατειλημμένο επί τρεις μήνες.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας ανακοίνωσε την ανακατάληψη του MV Ruen από σομαλούς πειρατές ανοικτά των ινδικών ακτών και την απελευθέρωση του πληρώματος βάζοντας τέλος στην τρίμηνη κατοχή του υπό σημαία Μάλτας φορτηγού πλοίου ξηρού φορτίου από τους πειρατές.

«Κατά την διάρκεια των 40 τελευταίων ωρών», ινδικό πολεμικό πλοίο, μέσω συντονισμένων ενεργειών, καθήλωσε το πλοίο και ανάγκασε του 35 πειρατές να παραδοθούν», ανακοίνωσε στο Χ το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό διευκρινίζοντας ότι τα 17 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν σώα και με ασφάλεια από το πλοίο.

Σε άλλο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται πειρατής να ανοίγει πυρ κατά ελικοπτέρου της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Reuters, tο Ruen είχε πέσει θύμα πειρατείας πέρυσι και το Πολεμικό Ναυτικό δήλωσε ότι είχε αναχαιτίσει το πλοίο την Παρασκευή.

Το πλοίο μπορεί να χρησιμοποιήθηκε ως βάση για την κατάληψη ενός φορτηγού πλοίου με σημαία Μπαγκλαντές στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε η ναυτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πειρατεία του Ruen ήταν η πρώτη επιτυχής κατάληψη πλοίου στην οποία συμμετείχαν Σομαλοί πειρατές από το 2017, όταν η καταστολή από τα διεθνή ναυτικά σταμάτησε ένα κύμα κατασχέσεων στον Κόλπο του Άντεν και τον Ινδικό Ωκεανό.

Σομαλοί πειρατές προκαλούσαν χάος σε σημαντικές παγκόσμιες πλωτές οδούς για μια δεκαετία, αλλά είχαν αδρανήσει μέχρι την αναζωπύρωση των επιθέσεων που ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους.

Η Ινδία αναπτύσσει τουλάχιστον δώδεκα πολεμικά πλοία ανατολικά της Ερυθράς Θάλασσας για να παρέχει ασφάλεια έναντι των πειρατών, καθώς οι δυτικές δυνάμεις επικεντρώνονται στις επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούuι της Υεμένης.

Τουλάχιστον 17 περιστατικά αεροπειρατείας, απόπειρας αεροπειρατείας και ύποπτων προσεγγίσεων είχαν καταγραφεί από το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό από την 1η Δεκεμβρίου, δήλωσαν προηγουμένως Ινδοί αξιωματούχοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα