Η "λευκή χήρα" δεν καταζητείται για την επίθεση στο Ναϊρόμπι

Η "λευκή χήρα" δεν καταζητείται για την επίθεση στο Ναϊρόμπι

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Βρετανίδα Σ. Λιούθγκεϊτ δεν καταζητείται από την Ίντερπολ σχετικά με την επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι

Η κυβέρνηση της Κένυας ζήτησε από τη Διεθνή Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας, Ίντερπολ, να προσθέσει στη λίστα με τους ανθρώπους που καταζητούνται τη Βρετανίδα Σαμάνθα Λιούθγεϊτ, η οποία σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές θεωρείται ύποπτη για την επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι την περασμένη εβδομάδα.

Ο Νέγκα Μουχόρο, διευθυντής του Εγκληματολογικού Τμήματος Ερευνών της Κένυας, δήλωσε ότι ο κόκκινος συναγερμός για την Λιούθγεϊτ δεν σχετίζεται με την επίθεση από σομαλούς ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης αλ Σαμπάαμπ στο εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ, κατά την οποία τουλάχιστον 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

"Ο κόκκινος συναγερμός δεν σχετίζεται με την υπόθεση Γουέστγκεϊτ. Ο ρόλος της (Λιούθγκεϊτ) σε αυτή την υπόθεση δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, ωστόσο καταζητείται για τις κατηγορίες κατοχής εκρηκτικών και συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος", δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Μουχόρο.

Όπως ανακοίνωσε η Ίντερπολ, η Λιούθγκεϊτ καταζητείται βάσει αυτών των κατηγοριών από τον Δεκέμβριο του 2011.

(Πηγή:ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η βρετανίδα "λευκή χήρα" πίσω από το μακελειό στη Κένυα

SHARE: