Η Lufthansa παραδέχεται πως γνώριζε για τις ψυχολογικές διαταραχές του Lubitz

default image

Σύμφωνα με την Lufthansa ο Αντρέας Λούμπιτς το 2009 είχε ενημερώσει τη σχολή του, όταν εκπαιδευόταν για να γίνει πιλότος ότι είχε "σοβαρό επεισόδιο κατάθλιψης". Η Bild και το Paris Match ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους βίντεο με τις τελευταίες στιγμές της πτώσης

Μία εβδομάδα μετά την τραγωδία με την πτώση του Airbus A320 της Germanwings, η Lufthansa παραδέχεται πως το 2009 είχε ενημερωθεί για τις ψυχολογικές διαταραχές του συγκυβερνήτη A. Lubitz από τον ίδιο.

Όπως δημοσιεύει το Spiegel που επικαλείται την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, ο συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης Andreas Lubitz είχε ενημερώσει την εταιρεία του, την Lufthansa ότι είχε ένα σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο.

Εκπρόσωπος της Lufthansa δήλωσε ότι σχετικό σημείωμα βρέθηκε στα ηλεκτρονικά μηνύματα του 28χρονου στον υπολογιστή του, το οποίο έστειλε στη σχολή της Lufthansa, όταν επέστρεψε από την διακοπή έξι μηνών την εκπαίδευσή του.

Η γερμανική αεροπορική εταιρία ανέφερε πως τα στοιχεία αυτά έχουν σταλεί στον εισαγγελέα, αλλά δεν προχώρησε σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η είδηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει την κριτική σε βάρος της εταιρείας για την απουσία εξειδικευμένων εξετάσεων σε πιλότους σχετικά με την πνευματική αλλά και ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Ο όμιλος Lufthansa ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι ακυρώνει τους εορτασμούς που είχαν προγραμματιστεί για τα εξηκοστά γενέθλιά του στις 15 Απριλίου, λόγω της συντριβής του αεροσκάφους της θυγατρικής της εταιρείας Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

Παράλληλα η Lufthansa επεσήμανε ότι θα αναμεταδώσει ζωντανά την τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη των 150 θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος στις 17 Απριλίου στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας και στην οποία αναμένεται να παραστεί η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η Bild και το Paris Match ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους βίντεο με τις τελευταίες στιγμές της πτώσης

Το περιοδικό Paris Match και η γερμανική εφημερίδα Bild ισχυρίζονται πως έχουν στην κατοχή τους βίντεο με τις τελευταίες στιγμές της πτήσης καταγεγραμμένο από επιβάτη, λεπτά πριν την πρόσκρουση στις Άλπεις.

Το Paris Match γράφει πως ακούγονται κραυγές και προσευχές σε διάφορες γλώσσες ενώ μέσα στο Airbus επικρατούσε χάος.

Ακούγονται επίσης μεταλλικοί ήχοι που μάλλον προέρχονταν από το τσεκούρι με το οποίο ο πιλότος προσπαθούσε να σπάσει την κλειδωμένη πόρτα του πιλοτηρίου.

Η καταγραφή έγινε με κινητό τηλέφωνο, η κάρτα μνήμης του οποίου βρέθηκε άθικτη στα συντρίμμια που περισυνελέγησαν τις τελευταίες ημέρες. Η Bild και το Paris Match αναφέρουν πως έλαβαν το βίντεο από άτομο που συμμετείχε στη διαδικασία περισυλλογής τις τελευταίες ώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα