Η Μέι στην αντεπίθεση για το Brexit

Η Μέι στην αντεπίθεση για το Brexit
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Tερέζα Μέι AP

Η Τερέζα Μέι βλέπει ότι η συμφωνία που ετοιμάζει με τους Ευρωπαίους για το επικείμενο brexit απειλείται και φρόντισε να προειδοποιήσει γι' αυτό.

Τα ρέστα της για να περάσει η συμφωνία που “δουλεύει” για το brexit παίζει εσχάτως η Τερέζα Μέι.

Η Πρωθυπουργός της Αγγλίας, που αντιμετωπίζει έντονη εσωκομματική αμφισβήτηση για την επικείμενη συμφωνία, αναγκάστηκε να κάνει μία “επιθετική” δήλωση στο bbc δίνοντας έτσι το στίγμα των προθέσεών της.

“Νομίζω ότι η εναλλακτική λύση στη συμφωνία που ετοιμάζουμε είναι η μη συμφωνία” τόνισε η Μέι σ’ ένα ξεκάθαρο take it or leave it μήνυμα στους βουλευτές της πλειοψηφίας (κατά κύριο λόγο). “Η ψηφίζετε τη συμφωνία ή δεν υπάρχει συμφωνία” με ο,τι συνεπάγεται αυτό για την βρετανική οικονομία.

Προφανώς μέχρι την κρίσιμη 29η Μαρτίου, η Μέι αναμένεται να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να μην ναυαγήσουν οι συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θέλουν να οδηγήσουν έτσι και αλλιώς την Αγγλία Πρωθυπουργό και οι επικεφαλής των μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας οι οποίοι, χωρίς συμφωνία για το brexit, φοβούνται ξέσπασμα οικονομικής κρίσης και μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία της βρετανικής οικονομίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα