BREXIT

Ο Μπόρις Τζόνσον

Όταν το BBC έλεγε "βρώμικο" τον Μπόρις Τζόνσον και αυτός απαντούσε "υπέροχη δουλειά"

Σε αντίθεση με τον Έλληνα πρωθυπουργό που πιέστηκε και αντέδρασε με εκνευρισμό, ο Μπόρις Τζόνσον είχε χειριστεί διαφορετικά μια ακόμη πιο σκληρή κατάσταση.

Το λιμάνι της Χάβρης

Brexit: Η Γαλλία "συνέλαβε" βρετανικό αλιευτικό σκάφος ανοιχτά της Χάβρης

Το γαλλικό υπουργείο Ναυτιλίας εξέδωσε προφορικές προειδοποιήσεις προς τα δύο βρετανικά σκάφη, το ένα από τα οποία εξετράπη στο γαλλικό λιμάνι. Ο καπετάνιος του πλοίου αυτού αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να του ασκηθεί ποινική δίωξη.

Βρετανία: To Brexit "χτύπησε" και τις γαλοπούλες

Βρετανία: To Brexit "χτύπησε" και τις γαλοπούλες

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πτηνοτρόφοι καθώς, λόγω έλλειψης εργατικών χεριών, δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για να παραδώσουν στα καταστήματα τις γαλοπούλες ενόψει Χριστουγέννων.

Χάος στη Βρετανία λόγω της έλλειψης καυσίμων

Βρετανία - Κρίση με καύσιμα: Οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής ζητούν προτεραιότητα στα βενζινάδικα

Χάος και σύγχυση επικρατεί στη Βρετανία, λόγω της έλλειψης καυσίμων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες. Γιατροί, νοσηλευτές και σωφρονιστικοί υπάλληλοι ζητούν να έχουν προτεραιότητα στον ανεφοδιασμό.

Φωτογραφία αρχείου

Βρετανία: Άδεια ράφια και ελλείψεις προϊόντων και στα σούπερ μάρκετ

Οι εφοδιαστικές αλυσίδες επιχειρήσεων και εστιατορίων έχουν δεχθεί πλήγμα στη Μεγάλη Βρετανία μετά την πανδημία και το Brexit και τα προβλήματα έφθασαν στα σούπερ μάρκετ.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ

Γαλλία: Ο Μισέλ Μπαρνιέ υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2022

Ο πρώην διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, ανακοίνωσε ότι θέτει υποψηφιότητα στις γαλλικές προεδρικές. "Η χώρα μας πάει άσχημα, χρειάζεται εναλλακτικός δρόμος για να δράσουμε μαζί", δήλωσε για το όραμά του.

Ο Μπόρις Τζόνσον

The Times: Η κυβέρνηση Τζόνσον σχεδιάζει περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα

Ρεπορτάζ της εφημερίδας The Times υποστηρίζει ότι η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα, με σκοπό να αντιστραφεί η αύξηση του προσωπικού εξαιτίας του Brexit και της πανδημίας.

Britain's Prime Minister Boris Johnson, center, meets with European Commission President Ursula von der Leyen and European Council President Charles Michel, left, during the G7 summit in Cornwall, England, Saturday June 12, 2021. (Peter Nicholls/Pool via AP)

G7: Ο Τζόνσον κάλεσε την Ε.Ε. να δείξει "πραγματισμό και συμβιβασμό" για τη Βόρεια Ιρλανδία

Ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε την Ε.Ε. να δείξει "πραγματισμό και συμβιβασμό" για το θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας, σε ό,τι αφορά τις διατάξεις μετά το Brexit που προκαλούν ζωηρές εντάσεις στη βρετανική επαρχία.

ΕΕ-Βόρεια Ιρλανδία: "Διάλογος κωφών" μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών

ΕΕ-Βόρεια Ιρλανδία: "Διάλογος κωφών" μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών

Μηδενική πρόοδος αλλά και καμία ρήξη στις συνομιλίες μεταξύ Ιρλανδίας και Βρετανίας για τις εμπορικές διατάξεις που προκύπτουν από το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, μια συνθήκη που διατηρεί την βρετανική επαρχία στην Ευρωπαϊκή ένωση.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον

Προειδοποίηση Μπάιντεν σε Τζόνσον για το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας

Ο Μπάιντεν θα εκμεταλλευθεί την συνάντηση κορυφής της Πέμπτης για να προειδοποιήσει τον βρετανό πρωθυπουργό ότι οι προοπτικές για εμπορική συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου με τις ΗΠΑ θα πληγούν εάν παραβιάσει τη συμφωνία του Brexit για την Βόρεια Ιρλανδία.

Γαλλία-Βρετανία: Διαμαρτυρία Γάλλων αλιέων και απειλή "θερμού επεισοδίου" στη Μάγχη

Γαλλία-Βρετανία: Διαμαρτυρία Γάλλων αλιέων και απειλή "θερμού επεισοδίου" στη Μάγχη

Μια ειρηνική διαμαρτυρία από Γάλλους αλιείς, που συνοδεύτηκε από απειλές αντιποίνων από την γαλλική κυβέρνηση, αν οι Άγγλοι συνεχίζουν να περιορίζουν την πρόσβαση τους στα ύδατα του αγγλονορμανδικού νησιού Τζέρσεϊ,

Στιγμιότυπο από το Λονδίνο

"Συμφωνία-ομπρέλα" για στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας - Βρετανίας

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία εργάζονται για τη σύναψη μιας "συμφωνίας ομπρέλας" που θα καλύπτει τη συνεργασία στους τομείς άμυνας, ασφάλειας, τουρισμού, εκπαίδευσης, εμπορίου, πολιτισμού, αντιμετωπίσης της τρομοκρατίας.

Brexit: Οργή Βρετανών καλλιτεχνών για την εμπορική συμφωνία με την ΕΕ

Brexit: Οργή Βρετανών καλλιτεχνών για την εμπορική συμφωνία με την ΕΕ

Πάνω από 100 γνωστές προσωπικότητες της βρετανικής μουσικής σκηνής υπέγραψαν ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "The Times", εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για την εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε.

Στιγμιότυπο από το Λονδίνο

To Brexit είναι πλέον επίσημο: Η Μ. Βρετανία αποχώρησε από την ενιαία αγορά της ΕΕ

Μεταξύ θριάμβου και ανησυχίας το Ηνωμένο Βασίλειο αφού επίσημα από σήμερα είναι εκτός της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς- Ο βρετανικός Τύπος σχολιάζει τη νέα εποχή για τη χώρα, εκτός ΕΕ.

H Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και  ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ, δείχνουν την υπογραφή Συμφωνίας Εμπορίου και Συνεργασίας ΕΕ-ΗΒ, 30 Δεκεμβρίου 2020.

Brexit: Υπογράφηκε η συμφωνία εμπορίου και συνεργασίας Ε.Ε. - Ηνωμένου Βασιλείου

"Πρόκειται για μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία που προστατεύει πλήρως τα θεμελιώδη συμφέροντα της Ε.Ε. και δημιουργεί σταθερότητα και προβλεψιμότητα για τους πολίτες και τις εταιρείες" δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.