news 24/7

BREXIT

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον

Brexit: Ο Μπόρις έστειλε ανυπόγραφη επιστολή, η ΕΕ δε βιάζεται να απαντήσει

Σε μια συνάντηση που είχαν πρεσβευτές από τις 27 χώρες μέλη που θα αποτελούν την ΕΕ μετά το Brexit, οι διπλωμάτες αποφάσισαν να προωθήσουν τη συμφωνία του Τζόνσον στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη έγκριση. Το Ευρωκοινοβούλιο συνεδριάζει στο Στρασβούργο αυτή την εβδομάδα.

Ο Μπόρις Τζόνσον στην Κομισιόν

Οργή εναντίον του Μπόρις Τζόνσον: Η ανυπόγραφη επιστολή και το "εγχειρίδιο Τραμπ"

Ο βρετανός πρωθυπουργός έστειλε ανυπόγραφο το αίτημα για νέα αναβολή του Brexit και μια άλλη επιστολή στην οποία δηλώνει ότι δεν επιθυμεί την αναβολή αυτή. Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το ανυπόγραφο αίτημα του Τζόνσον στην ΕΕ.

Brexit: Τζόνσον εναντίον νόμου

Brexit: Έρχεται διαβολοβδομάδα για τον Τζόνσον- Η νέα ψηφοφορία και τα επόμενα βήματα

Ο πρώην Συντηρητικός βουλευτής, Όλιβερ Λέτουιν, που πρότεινε την τροπολογία την οποία ενέκρινε η Βουλή, δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας με την πρόθεση το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου. Δικλείδα ασφαλείας για να μη γίνει άτακτο Brexit, η τροπολογία του. Υποχρεωτική αναδίπλωση στο "παρά ένα" από τον Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στις Βρυξέλλες

Αλλαγή πλεύσης από Μπόρις Τζόνσον - "Ναι" σε παράταση του Brexit

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζητάει εν τέλει, με επιστολή προς τις Βρυξέλλες, παράταση στην ημερομηνία του Brexit, παρά τις δηλώσεις του για το αντίθετο. Η ντροπιαστική ήττα στη Βουλή των Κοινοτήτων με την τροπολογία Λέτουιν. Νέα ψηφοφορία για την συμφωνία εντός των επόμενων ημερών.

Εμανουέλ Μακρόν

Μακρόν σε Τζόνσον: "Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τη στάση σου για το Brexit"

"Ο πρόεδρος είχε συνομιλία με τον Βρετανό πρωθυπουργό και εξέφρασε την άποψή του όσον αφορά την αναγκαιότητα μιας γρήγορης αποσαφήνισης", ανέφερε στο πρακτορείο Reuters μια πηγή της γαλλικής προεδρίας.

Εικόνα από σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες

"Ανοιχτή" σε παράταση του Brexit η ΕΕ - Περιμένει την επιστολή Τζόνσον

Στα χέρια του Βρετανού πρωθυπουργού βρίσκεται η "καυτή πατάτα" του Brexit, καθώς οι Βρυξέλλες περιμένουν να τους στείλει την επιστολή για παράταση της ημερομηνίας εξόδου. Η πρώτη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση δεν θα γίνει από την ΕΕ, τόνισαν ανώτεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στην Downing Street στο Λονδίνο

Ραγδαίες εξελίξεις αν ο Τζόνσον δεν στείλει στην ΕΕ την επιστολή για παράταση του Brexit

Βάσει νόμου, ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει περιθώριο μέχρι τις 23:00 απόψε να στείλει στην ΕΕ επιστολή με την οποία να ζητάει να παραταθεί η έξοδος μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Τι θα συμβεί αν δεν το πράξει.

Brexit

Brexit: Χιλιάδες Βρετανοί διαδήλωσαν στο Λονδίνο ζητώντας νέο δημοψήφισμα

Ενώ το Brexit έχει διχάσει οικογένειες, κόμματα, το κοινοβούλιο και τη χώρα, και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι από τις πιο σημαντικές στην σύγχρονη βρετανική ιστορία: ένα σταυροδρόμι που θα μπορούσε να διαμορφώσει τις τύχες του Ηνωμένου Βασιλείου για πολλές γενιές.

Μπόρις Τζόνσον

Τζόνσον: "Νέα ψηφοφορία από βδομάδα, όχι σε άλλη διαπραγμάτευση με ΕΕ για το Brexit"

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα δείχνει τη βούληση του σώματος και ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει τώρα να συμμορφωθεί με τον νόμο.

Brexit

Brexit: Ήττα για τον Τζόνσον - Πέρασε η τροπολογία Λέτουιν, τέλος στο "no deal"

Εγκρίθηκε η τροπολογία του Συντηρητικού Όλιβερ Λέτουιν με πλειοψηφία 16 ψήφων. Μετατίθεται η έγκριση της συμφωνίας για το Βrexit που επιτεύχθηκε με την ΕΕ για τεχνικούς λόγους. Η κρίσιμη ψηφοφορία του βρετανικού κοινοβουλίου αναμένεται πλέον να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, μετά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν

Τζέρεμι Κόρμπιν: Η συμφωνία του Τζόνσον είναι χειρότερη από όσες έχουμε καταψηφίσει

"Κατανοώ πλήρως την απογοήτευση και την κόπωση σε όλη τη χώρα και σε αυτό το Σώμα. Αλλά απλώς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε υπέρ μιας συμφωνίας που είναι ακόμη χειρότερη από εκείνην που το Σώμα αυτό απέρριψε τρεις φορές", είπε ο ηγέτης των Εργατικών.

Μπόρις Τζόνσον: Πρόκειται για τη καλύτερη δυνατή συμφωνία - "Όχι" σε νέα παράταση

Μπόρις Τζόνσον: Πρόκειται για τη καλύτερη δυνατή συμφωνία - "Όχι" σε νέα παράταση

"Πρόκειται για τη καλύτερη δυνατή συμφωνία. Ο βρετανικός λαός έχει μία φλεγόμενη επιθυμία, όπως και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, να υλοποιηθεί το Brexit" είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά την έναρξη της μαραθώνιας συνεδρίασης για την έγκριση ή όχι της συμφωνίας.

Μπόρις Τζόνσον

Brexit: Ήττα για Τζόνσον, πέρασε η τροπολογία Λέτουιν - Προς νέα παράταση

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιμένει ότι το Λονδίνο θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. την 31η Οκτωβρίου, είτε υπάρξει συμφωνία είτε όχι. Ωστόσο, η αντιπολίτευση εμφανίζεται έτοιμη να «μπλοκάρει» τα σχέδια του, επιμένοντας στο αίτημα για νέα παράταση. Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη Live blog πλατφόρμα του News 24/7.

Η σημαία της Βρετανίας κυματίζει στο κτίριο της Βουλής των Κοινοτήτων

Brexit: Super Saturday για τη Μεγάλη Βρετανία - Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία

Εάν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τον αναγκαίο αριθμό 320 ψήφων, ο Τζόνσον θα αναγκασθεί να ζητήσει από τις Βρυξέλλες νέα τρίμηνη αναβολή του Brexit, όπως επιτάσσει ο νόμος που ψηφίσθηκε τον Σεπτέμβριο. Ο ίδιος ωστόσο δηλώνει "θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου" - Η διαδικασία και το "μπλόκο" από το DUP.

Donald Tusk, και Emmanuel Macron

Η ΕΕ καταδικάζει Τουρκία, στηρίζει Κύπρο, "μπλόκο" σε Βόρεια Μακεδονία - Αλβανία

Τουσκ, Γιούνκερ και Μακρόν έκαναν δηλώσεις μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Όλοι τους εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην κυπριακή δημοκρατία ενώ καταδίκασαν την επίθεση Ερντογάν στη Βόρεια Συρία. "Παγώνουν" οι ενταξιακές διεργασίες για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Μπόρις Τζόνσον

Υπουργικό συμβούλιο πριν τη μεγάλη μάχη της Βουλής για τον Τζόνσον

Τα δύσκολα για τον Μπόρις Τζόνσον αρχίζουν σε λίγες ώρες. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός καλείται να πείσει για τη συμφωνία που έφερε για το Brexit αρχής γενομένης από το υπουργικό του συμβούλιο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον

Brexit: Συμφωνία ναι μεν, αλλά... Πλειοψηφία στη Βουλή αναζητά ο Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον καλείται να εξασφαλίσει μια πλειοψηφία για την έγκρισή της συμφωνίας μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου. Πάντως δηλώνει αρκετά βέβαιος, ότι θα την επιτύχει.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Ζ.Κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΜΠ. ΤΖΟΝΣΟΝ
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)

Παγουλάτος στο Νews 24/7 για Brexit: Η συμφωνία, οι υποχωρήσεις και το τέλος μιας αρχής;

Η συμφωνία ΕΕ - ΗΒ είναι γεγονός και πλέον ο Τζόνσον καλείται να εξασφαλίσει την πλειοψηφία για την έγκρισή της. Θα το πετύχει; Ο Γιώργος Παγουλάτος Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ αναλύει τα γεγονότα.

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Οι αδυναμίες της Ευρώπης και οι τέσσερις αλληλένδετες προκλήσεις

Η ανεπαρκής διαχείριση των κρίσεων "ενίσχυσε τις δυνάμεις της ακροδεξιάς στην κοινωνία: τις δυνάμεις του εθνικισμού, του ρατσισμού και του ευρωσκεπτικισμού" ανέφερε στην παρέμβασή του στο φόρουμ "Friends of Europe" στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Brexit (ΦΩΤΟ Αρχείου)

Brexit: Και οι φιλελεύθεροι Δημοκράτες απορρίπτουν τη συμφωνία του Τζόνσον

Μετά το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) , το Εργατικό Κόμμα και το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP), οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες απορρίπτουν επίσης την συμφωνία του Τζόνσον.

Brexit: Οι Εργατικοί απορρίπτουν τη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον

Brexit: Οι Εργατικοί απορρίπτουν τη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον

Οι τοποθετήσεις αυτές αποτελούν σοβαρά πλήγματα για την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον , η οποία δεν διαθέτει πλέον πλειοψηφία στο βρετανικό κοινοβούλιο, μετά την διαγραφή 21 βουλευτών των Τόρις.

Μητσοτάκης: Καλή είδηση ότι έχουμε συμφωνία για το Brexit, να τη δούμε πρώτα

Μητσοτάκης: Καλή είδηση ότι έχουμε συμφωνία για το Brexit, να τη δούμε πρώτα

Προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΕΛΚ ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τη συμφωνία για το Brexit, ενώ έστειλε και μήνυμα εν όψει της συζήτησης για Τουρκία τονίζοντας ότι η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.

Η σημαία της Μεγάλης Βρετανίας καλύπτει το ρολόι του Μπιγκ Μπεν

Brexit: Τα κύρια σημεία της νέας συμφωνίας μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου - Αποκλείει νέα αναβολή ο Τζόνσον

Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία Λονδίνου - Βρυξελλών για το Βrexit και γιατί ο Μισέλ Μπαρνιέ θεωρεί, ότι είναι η πλέον συμφέρουσα για όλες τις πλευρές. Τι προβλέπεται για δασμούς, σύνορα Ιρλανδίας και ΦΠΑ. Ο Τζόνσον θα ζητήσει από τους ηγέτες της ΕΕ να αποκλείσουν μια αναβολή, σύμφωνα με πηγή της βρετανικής κυβέρνησης.

"Όχι σύνορα στην Ιρλανδία"

Brexit: Το DUP μπλοκάρει τη συμφωνία - Στο τραπέζι και δεύτερο δημοψήφισμα

Το ζήτημα της τελωνειακής ένωση και του ΦΠΑ μπαίνουν στο επίκεντρο της κριτικής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος, το οποίο ζητά περισσότερες αποσαφηνίσεις για τη συμφωνία. Υπέρ δεύτερου δημοψηφίσματος ο Κόρμπιν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον

Brexit: Στον αέρα εκ νέου η συμφωνία - Τουσκ: Όλα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι απόψε

Αμφιβολίες στο παρά πέντε της συμφωνίας εξέφρασε το Λονδίνο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αν δοθεί το "πράσινο φως" από τη Βρετανία, υπογράφεται την Πέμπτη στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον στο συνέδριο του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας

Σκωτία: Επιμένει για νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας επεσήμανε ότι η διαδικασία για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα πρέπει να είναι νόμιμη, να έχει την αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας και να επιτρέπει στην πλειοψηφία να εκφραστεί ξεκάθαρα και με σαφήνεια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στη Σύνοδο Κορυφής παραπέμπει το ΥΠΕΞ για Βόρεια Μακεδονία - Αλβανία μετά το γαλλικό βέτο

Δένδιας και Βαρβιτσιώτης συμμετείχαν στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο. Κανένα σχόλιο για το γαλλικό βέτο που είχε ως αποτέλεσμα να μη ληφθεί απόφαση για την ένταξη των δύο βαλκανικών χωρών.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Προτεραιότητα της κυβέρνησης Τζόνσον το Brexit στις 31 Οκτωβρίου

"Με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται στην τελική ευθεία, προτεραιότητα είναι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαική Ένωση", δηλώνει η βασίλισσα.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ στις Βρυξέλλες

Προειδοποίηση Μπαρνιέ για το Brexit: Μένει πολλή δουλειά να γίνει

Ο χρόνος πιέζει καθώς απομένουν ελάχιστες ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 17ης και 18ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, η οποία έχει παρουσιασθεί ως η τελευταία ευκαιρία για την αποφυγή μίας εξόδου χωρίς συμφωνία, με οδυνηρές συνέπειες, ή για μία τρίτη αναβολή του Brexit.