news 24/7

BREXIT

Brexit

25 κυβερνητικά στελέχη θα ψηφίσουν υπέρ της αναβολής του Brexit

Τουλάχιστον τέσσερις υπουργοί, περίπου δώδεκα υφυπουργοί και πολλοί άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να στηρίξουν την πρόταση που θα υποβάλουν οι βουλευτές των Συντηρητικών

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι

Έχασε άλλους τρεις βουλευτές η Μέι

Η κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις μειώνεται και άλλο αφού τρεις γυναίκες βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Αδιέξοδο με το Brexit

Brexit: Ε.Ε. - Βρετανία επεξεργάζονται σχέδιο αποτροπής τραπεζικού χάους

Βρετανικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες λαμβάνουν άδεια και μεταφέρουν κάποιες από τις λειτουργίες τους σε άλλες χώρες της Ε.Ε. προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα μπορούν να συνεχίζουν τις συναλλαγές τους και μετά το πέρας της προθεσμίας του Μαρτίου.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι

Brexit: Η Μέι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ενώ τα περιθώρια στενεύουν

Η Μέι προσπαθεί να πείσει την ΕΕ για την δρομολόγηση αλλαγών στην συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών στα τέλη του 2018 και την οποία απέρριψε το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Τερέζα Μέι, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και Μισέλ Μπαρνιέ

Μέι: Το Brexit θα γίνει στην ώρα του

"Έχω ξεκαθαρίσει ότι θα υλοποιήσω το Brexit, θα το υλοποιήσω έγκαιρα κι αυτό ακριβώς θα κάνω', δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά την συνάντησή της με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τουσκ.

Συνάντηση Μέι - Γιούνκερ στις Βρυξέλλες

Brexit: "Κόλαση" για την Μέι τα ραντεβού με Γιούνκερ και Τουσκ στις Βρυξέλλες

Ύστατη προσπάθεια για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης από την πρωθυπουργό της Βρετανίας που έχει κρίσιμες επαφές στην έδρα της ΕΕ, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που οδηγεί σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Ντόναλντ Τουσκ

Τουσκ: "Ειδική θέση στην κόλαση" για όσους προώθησαν το Brexit χωρίς συμφωνία

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν μάσησε τα λόγια του μιλώντας για το Brexit, τονίζοντας ότι η ΕΕ δεν θα ανοίξει εκ νέου τη συμφωνία και ότι ελπίζει η Τερέζα Μέι να φέρει στο τραπέζι νέες προτάσεις.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ

Brexit: "Όχι" σε επαναδιαπραγμάτευση με τη Βρετανία από τον Μπαρνιέ

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να συζητηθεί νέα συμφωνία αποχώρησης με τους Βρετανούς και υπογραμμίζει ότι οι όποιες τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν μόνο μετά το Brexit.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νικόλα Στέρτζεον στο σκοτσέζικο κοινοβούλιο, από το Εδιμβούργο

Brexit: Η Νίκολα Στέρτζον θα ζητήσει νέο δημοψήφισμα

"Το Ηνωμένο Βασίλειο κάθε άλλο παρά είναι έτοιμο για να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε λιγότερο από δύο μήνες" αναμένεται να προειδοποιήσει σήμερα η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκοτίας

H βασίλισσα Ελισάβετ στο Άσκοτ

Βρετανία: Σχέδια έκτακτης ανάγκης του Ψυχρού πολέμου σε περίπτωση άτακτου Brexit

Τα σχέδια, που θα εφαρμοστούν σε περίπτωση ταραχών αν υπάρχει Brexit χωρίς συμφωνία, αφορούν την μετεγκατάσταση της βασιλικής οικογένειας σε ασφαλείς τοποθεσίες μακριά από το Λονδίνο.

Διαδηλώσεις υπέρ του Brexit

Brexit: "Ή μου δίνετε ό,τι θέλω ή πηδάω από το παράθυρο"

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit, καθώς παρά τις προσπάθειες των Βρετανών για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Πολίτες με ομπρέλες της ΕΕ και της Βρετανίας στο Λονδίνο

Υπό πίεση η Μέι για το backstop

"Δεν υπάρχει χρόνος για εναλλακτικές ρυθμίσεις για το backstop" δήλωσε ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Μπαρνιέ ενώ ο Γιούνκερ επανέλαβε ότι η συμφωνία αποχώρησης δεν είναι ανοιχτή προς διαπραγμάτευση.

Brexit

Νέες κόντρες για το Brexit με το backstop στο φόντο

Ο ιρλανδός πρωθυπουργός λέει πως δεν υπάρχουν σχέδια για έκτακτη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής για το Brexit, σουηδός υπουργός υπογραμμίζει πως η συμφωνία για το Brexit δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Τερέζα Μέι

Brexit: Η Μέι ετοιμάζεται για νέες διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

Η Βρετανία εξετάζει εναλλακτικές επιλογές για το backstop στην Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ, μετά την ψηφοφορία του βρετανικού κοινοβουλίου με την οποία δίδεται εντολή στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμφωνίας.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων

Τερέζα Μέι: Υπάρχει δρόμος για να εγκριθεί συμφωνία για το Brexit από το Κοινοβούλιο

Οι Βρετανοί βουλευτές διαμήνυσαν ότι δεν θέλουν Brexit χωρίς συμφωνία και η Βρετανίδα πρωθυπουργός υποχρεώνεται σε νέο αγώνα δρόμου καθώς και οι Βρυξέλλες δεν μοιάζουν πρόθυμες για διαπραγμάτευση.

Τερέζα Μέι

Brexit: Αλλαγές στη συμφωνία ζητά η Μέι, αναβολή θέλει ο Κόρμπιν, "όχι" απαντά η ΕΕ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το "μεγάλο παζάρι" για το Brexit, τόσο στη βρετανική πολιτική σκηνή όσο και στις επαφές Λονδίνου - Βρυξελών, με τα χρονικά περιθώρια να είναι πλέον κάτι περισσότερο από ασφυκτικά.

H σημαία της Μεγάλης Βρετανίας στο Ευρωκοινοβούλιο

Πώς θα ψηφίσουν οι Βρετανοί για ευρωβουλευτές έχοντας ψηφίσει και Brexit

Μοιάζει με φάρσα, αλλά δεν είναι. Η Μεγάλη Βρετανία προσπαθεί να αποφασίσει πώς θα προχωρήσει σχετικά με την εφαρμογή της εξόδου από την ΕΕ φτάνοντας σε απανωτά αδιέξοδα. Η ημερομηνία όμως πλησιάζει.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Παρέμβαση από τη βασίλισσα Ελισάβετ για το Brexit: Σταματήστε τη διαμάχη

Εμμέσως πλην σαφώς, η βασίλισσα Ελισάβετ πήρε θέση για όσα διαδραματίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ζητώντας από τους πολιτικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βρουν κοινό έδαφος για το Brexit.

Brexit

Brexit: Ξεκινούν οι αιτήσεις "μόνιμης κατοικίας" μέσω κινητού τηλεφώνου για τους Ευρωπαίους πολίτες

Το καθεστώς "μόνιμου κατοίκου" αποτελεί βασική προϋπόθεση για όλους τους Ευρωπαίους που επιθυμούν να παραμείνουν κάτοικοι Βρετανίας ακόμη και μετά το Brexit.

Τερέζα Μέι

Brexit: Νέες συνομιλίες για το backstop θέλει η Μέι - Αποκλείει νέο δημοψήφισμα

"Θα τιμήσουμε την εντολή του βρετανικού λαού και θα αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τρόπο που θα είναι επωφελής για κάθε περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου και για κάθε πολίτη της χώρας", είπε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.