Η NOTW έκλεισε, αλλά πληρώνει ακόμα

default image

Ο Ρ. Μέρντοχ θα καταβάλει 2 εκατομμύρια δολάρια στην οικογένεια της μαθήτριας, της οποίας είχε παγιδεύσει το τηλέφωνο. Το κορίτσι είχε δολοφονηθεί όταν ήταν 13 ετών

Η οικογένεια μιας δολοφονηθείσας μαθήτριας στη Βρετανία που βρέθηκε στο επίκεντρο του πρόσφατου σκανδάλου με τις τηλεφωνικές υποκλοπές της News of the World αναμένεται να φτάσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να κλείσει συμφωνία για να λάβει αποζημίωση ύψους δύο εκατομμυρίων λιρών (3,1 εκατομμύρια δολάρια) συν ένα εκατομμύριο λίρες το οποίο θα καταβληθεί σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Times.

Η εφημερίδα Times, η οποία είναι ιδιοκτησίας του ομίλου News International του Ρούπερτ Μέρντοκ, αναφέρει ότι η αποζημίωση θα είναι η υψηλότερη που έχει ποτέ καταβάλει ο όμιλος.

Οι γονείς της Μίλι Ντάουλερ θα λάβουν αποζημίωση δύο εκατομμυρίων λιρών και ο Μέρντοκ θα συνεισφέρει ο ίδιος ένα εκατομμύριο λίρες που θα καταβληθούν ως δωρεά στις φιλανθρωπικές οργανώσεις τις οποίες θα υποδείξει η οικογένεια του θύματος.

Ο News International επιβεβαίωσε αργά χθες το βράδυ ότι η οικογένεια της Μίλι, η οποία το 2003 όταν απήχθη και δολοφονήθηκε ήταν 13 ετών, βρίσκεται κοντά σε συμφωνία ύψους ρεκόρ.

Δεν διευκρίνισε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά έγραψε ότι ελήφθησαν υπόψη οι “απόλυτα εξαιρετικές συνθήκες” της υπόθεσης.

Οι αποκαλύψεις τον Ιούλιο ότι η εφημερίδα News of the World, μια κυριακάτικη ταμπλόιντ ιδιοκτησίας της Νews International του Ρούπερτ Μέρντοκ, υπέκλεψε μηνύματα τα οποία είχε αφήσει κάποιος στον τηλεφωνητή του κινητού της Μίλι αφότου εκείνη πέθανε, προκάλεσαν τη δημόσια κατακραυγή.

Ο Μέρντοκ, στον οποίο ανήκουν επίσης οι εφημερίδες Times, Sunday Times και Sun στη Βρετανία, ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους γονείς της Ντάουλερ. Ως συνέπεια του σκανδάλου ο Μέρντοκ έκλεισε την News of the World, έπειτα από 168 χρόνια ζωής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα