Η ομάδα Blockupy περικύκλωσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Η ομάδα Blockupy περικύκλωσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Ε.Κ.Τ στη Φραγκφούρτη για να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές λιτότητας στην ευρωζώνη. Οργανώθηκε από την αντικαπιταλιστική οργάνωση Blockupy.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές είναι μεταξύ 1.200 και 1.500, όταν η Bockupy κάνει λόγο για 3.000 ανθρώπους.

Η αστυνομία ύψωσε από την Τετάρτη φράκτη γύρω από την ΕΚΤ για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να πλησιάσουν. Πολλές εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της πόλης, με τη βοήθεια ελικοπτέρων επιτήρησης, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει γνωστό τον ακριβή αριθμό τους.

"Διαδηλωτές αποπειράθηκαν να περάσουν τα φράγματα" της αστυνομίας, δήλωσε εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού.

Μια εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε από την πλευρά της στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η τράπεζα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων της, σε συντονισμό με τις δυνάμεις της αστυνομίας. "Η ΕΚΤ εξακολουθεί να λειτουργεί στη διάρκεια των διαδηλώσεων", διευκρίνισε η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά της λιτότητας και της διαχείρισης της κρίσης από την ΕΕ, προβλέπουν επίσης να αποκλείσουν μεγάλες τράπεζες, ιδιαίτερα την έδρα της Ντόιτσε Μπανκ, της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, για να αναστατώσουν τη λειτουργία της. Αριθμός ιδρυμάτων ζήτησαν από τους εργαζομένους τους να εργασθούν από τα σπίτια τους.

Αύριο Σάββατο, 15η επέτειο από την ίδρυση της ΕΚΤ, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί διαδήλωση στο κέντρο της Φραγκφούρτης. Οι οργανωτές έχουν ανακοινώσει πως περιμένουν ότι θα συμμετάσχουν 20.000 άνθρωποι.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network