Η Πιονγκγιάνγκ επανέλαβε την απειλή για "θερμοπυρηνικό" πόλεμο.

Η Πιονγκγιάνγκ επανέλαβε την απειλή για "θερμοπυρηνικό" πόλεμο.

Η Βόρεια Κορέα ανανέωσε την απειλή για έναν "θερμοπυρηνικό" πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο και κάλεσε τους ξένους που βρίσκονται στο έδαφος της Νότιας Κορέας να σκεφτούν την αποχώρησή τους από τη χώρα.

"Η κορεατική χερσόνησος κατευθύνεται προς έναν θερμοπυρηνικό πόλεμο", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βορειοκορεατικής Επιτροπής για την Ειρήνη στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.

"Σε περίπτωση πολέμου, δεν επιθυμούμε να εκτεθούν οι ξένοι που ζουν στη Νότια Κορέα", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, οργάνου της προπαγάνδας του κομμουνιστικού καθεστώτος, που ζητεί από "τις ξένες οργανώσεις, τις εταιρείες και τους τουρίστες να θέσουν σε εφαρμογή μέτρα εκκένωσης".

Η Πιονγκγιάνγκ, η οποία μετακίνησε πρόσφατα δύο πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στις ανατολικές της ακτές, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί της ασφάλεια των διπλωματικών αποστολών στην βοριεοκορεατική πρωτεύουσα από τις 10 Απριλίου.

Ωστόσο, καμία από τις χώρες που διατηρούν διπλωματική αποστολή στην Πιονγκγιάνγκ δεν έχει θεωρήσει μέχρι στιγμής αναγκαίο να απομακρύνει το προσωπικό της.

Η Κίνα από την πλευρά της ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν επιθυμεί το χάος να κυριαρχήσει στην κορεατική χερσόνησο.

Η Κίνα είναι αντίθετη προς οποιαδήποτε πλευρά λαμβάνει μέτρα που οδηγούν στην επιδείνωση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο τροφοδοτήθηκε από την επιβολή νέας δέσμης κυρώσεων του ΟΗΕ κατά της Πιονγκγιάνγκ μετά την τρίτη βορειοκορεατική πυρηνική δοκιμή τον Φεβρουάριο, και έχει εξελιχθεί στην μεγαλύτερη κρίση από το τέλος του Πολέμου της Κορέας το 1953.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network