Η πρώην βρετανική αποικία της Αυστραλίας θέλει η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ

Η πρώην βρετανική αποικία της Αυστραλίας θέλει η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ

Σε μια αναπάντεχη δήλωση στήριξης της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρώπη, η υπουργός εξωτερικών της Αυστραλίας. Γιατί ορισμένοι Αυστραλοί υποστηρίζουν αντίθετα το Brexit...

Η πρώην βρετανική αποικία της Αυστραλίας θέλει η Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ, δύο και πλέον μήνες πριν από τη διεξαγωγή --στις 23 Ιουνίου-- του δημοψηφίσματος στη Βρετανία για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μπίσοπ είπε στους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον ότι "μια ισχυρή Βρετανία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι προς το συμφέρον της Αυστραλίας", σύμφωνα με αυστραλιανό Associated Press (ΑΑΡ).

Η υπουργός Εξωτερικών μίλησε στον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για τη θέση της Αυστραλίας σε συνάντηση που είχαν στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της συνόδου για την πυρηνική ασφάλεια, μετέδωσε το AAP.

Η ένταξη της Βρετανίας στην Κοινή Αγορά το 1973 θεωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό προδοσία στην Αυστραλία, που κατέλυε μια παράδοση δεκαετιών και σειρά από δασμολογικές συμφωνίες.

Ωστόσο τώρα, η Βρετανία παίρνει μόλις το 2,5% των εξαγωγών της Αυστραλίας, ενώ η Κίνα παίρνει περισσότερο από το 31%.

Άλλοι Αυστραλοί, υποστηρίζουν το Brexit

Υποστηρικτές της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζουν ότι "οικογενειακοί δεσμοί" με τα μέλη της Κοινοπολιτείας, όπως η Αυστραλία, μπορούν να αντισταθμίσουν την μερική απώλεια των 444 εκατομμυρίων πελατών στην Ευρώπη.

Ο Ντέιβιντ Ντέιβις, Βρετανός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος και αδιάλλακτος ευρωσκεπτικιστής, υπογράμμισε τις φιλοδοξίες τους σε πρόσφατη εκτενή ομιλία. "Αυτή είναι μια ευκαιρία να ανανεώσουμε τις ισχυρές σχέσεις μας με την Κοινοπολιτεία και τις χώρες της Αγγλόσφαιρας. Αυτά τα μέρη του κόσμου αναπτύσσονται ταχύτερα από ό,τι η Ευρώπη. Μοιραζόμαστε την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γλώσσα. Μοιραζόμαστε ακόμη παρόμοια νομικά συστήματα. Τα συνήθη εμπόδια στο εμπόριο δεν υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό".

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία
SHARE:

24Media Network