Η συγγνώμη της Ισπανίας για το "καψώνι" στον Μοράλες

Η συγγνώμη της Ισπανίας για το "καψώνι" στον Μοράλες

Διπλωματικός πυρετός για την υπόθεση Σνόουντεν. Επίσημη συγγνώμη της Ισπανίας στη Βολιβία, μετά το "μπλόκο" στο αεροσκάφος που μετέφερε τον Έβο Μοράλες

Η Ισπανία ζήτησε συγγνώμη από τη Βολιβία για την άρνησή της να επιτρέψει την πτήση του αεροσκάφους του Μοράλες στον εναέριο χώρο της

Ο Ισπανός πρέσβης 'Ανχελ Βάσκεθ ζήτησε επισήμως συγγνώμη από τη Λα Πας  μεταβαίνοντας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ισπανός πρέσβης έκανε μια σύντομη επίσημη δήλωση με την οποία παραδέχθηκε ότι "η χώρα του ζήτησε συγγνώμη για τα εμπόδια και τα προβλήματα που προκάλεσε στο βολιβιανό πρόεδρο" στις 2-3 Ιουλίου όταν ο Μοράλες επέστρεφε στη χώρα του από τη Ρωσία.

Η Βολιβία κατήγγειλε τις κυβερνήσεις της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας επειδή έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στο αεροσκάφος του Μοράλες.

Το υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι ενέδωσαν στις πιέσεις των ΗΠΑ και απαγόρευσαν την πτήση του αεροσκάφους του Μοράλες επικαλούμενες ανυπόστατες υποψίες ότι στο αεροσκάφος πιθανό να επέβαινε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ που κατηγορείται από τη χώρα του για κατασκοπεία.

Ο Μοράλες αποκάλυψε ότι ο ισπανός πρεσβευτής στην Αυστρία επεχείρησε τη διεξαγωγή έρευνας στο αεροσκάφος του μετά την προσγείωσή του στη Βιένη.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network