Η ‘συγγνώμη’ του υπουργού για το τράβηγμα του στρινγκ δημοσιογράφου

default image

Έστω και με καθυστέρηση μερικών εβδομάδων, ο υπουργός βγήκε δημόσια και παραδέχτηκε την ανάρμοστη συμπεριφορά του

Την ανάρμοστη συμπεριφορά που είχε προς γυναίκα δημοσιογράφο, παραδέχτηκε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν. Πρόκειται για την δεύτερη φορά μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα που το θέμα του σεξισμού στην πολιτική γίνεται πρωτοσέλιδο στη χώρα, εν μέσω υπονοιών για αρκετές ακόμα σχετικές πράξεις που έχουν γίνει στο παρελθόν και δεν γνωστοποιήθηκαν ποτέ.

Πριν λίγες μέρες, ένα σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης ανάγκασε έναν κορυφαίο Γάλλο βουλευτή να παραιτηθεί, με γυναίκες πολιτικούς να καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης κατά τη διάρκεια της καριέρας του ενώ μερικές από αυτές αποκάλυψαν τις δικές τους άσχημες εμπειρίες.

Το περιστατικό με τον Σαπέν έγινε γνωστό πριν από μερικές εβδομάδες, μέσω ενός βιβλίου, το οποίο αποκάλυψε ότι ο υπουργός άπλωσε το χέρι του και τράβηξε το λάστιχο από το στρινγκ μιας δημοσιογράφου.

 

Σε δημόσια δήλωσή του, ο Σαπέν υποστήριξε: “Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Νταβός, τον Ιανουάριο του 2015, σε μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, έκανα ένα σχόλιο σε μια δημοσιογράφο για τα ρούχα της και έβαλα το χέρι μου στην πλάτη της”.

Συνεχίζοντας, ο Γάλλος υπουργός επέμεινε ότι η ενέργειά του δεν θα πρέπει να συγχέεται με παρενόχληση ή σεξουαλική επίθεση. “Δεν υπήρξε καμία επιθετική ή σεξουαλική πρόθεση στη συμπεριφορά μου αλλά το γεγονός και μόνο ότι η γυναίκα σοκαρίστηκε δείχνει ότι τα λόγια που της είπα και η χειρονομία που έκανα, ήταν ακατάλληλα και ζητάω συγγνώμη”.

Ο Σαπέν, που είναι στενός συνεργάτης του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, δεν φαίνεται να κινδυνεύει να χάσει τη θέση του. Δήλωσε, ακόμη, ότι η δημοσιογράφος αμέσως μετά το περιστατικό του ζήτησε να μιλήσουν και απολογήθηκε για την πράξη του.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα