Η Τουρκία θα αντιδράσει στις απειλές της Συρίας

Η Τουρκία θα αντιδράσει στις απειλές της Συρίας
SOOC

Αυστηρό μήνυμα απέστειλε ο τούρκος πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη Συρία. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη σημείωσε μεταξύ άλλων πως σε περίπτωση που η γειτονική χώρα απειλήσει την Τουρκία εκείνος θα αντιδράσει από αέρος και ξηράς

Η Τουρκία θα αντιδράσει από αέρος και ξηράς στις ενδεχόμενες απειλές προκύψουν από τη γειτονική Συρία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, χωρίς να κατονομάζει τις πιθανές πηγές τέτοιων απειλών

Η Τουρκία θα αντιδράσει από αέρος και ξηράς στις ενδεχόμενες απειλές προκύψουν από τη γειτονική Συρία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, χωρίς να κατονομάζει τις πιθανές πηγές τέτοιων απειλών.

Ο Νταβούτογλου, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο  TRT, επεσήμανε πως εκείνος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχουν συζητήσει την ανάγκη για μια νέα στρατηγική απέναντι στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία πρέπει να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στον συνασπισμό που πολεμά τους εξτρεμιστές οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Συρία και στο Ιράκ, συμπλήρωσε ο κ.Νταβούτογλου.

Παράλληλα, κάλεσε για την εισαγωγή ενός εκτελεστικού προεδρικού συστήματος στη βάση μιας ισορροπημένης διάκρισης των εξουσιών, λέγοντας πως το τρέχον σύστημα προκάλεσε εντάσεις ανάμεσα στον πρόεδρο και στον πρωθυπουργό.

Ο Νταβούτογλου είπε πως η κυβέρνηση μπορεί να συζητήσει ένα νέο Σύνταγμα και τον "αγώνα κατά της τρομοκρατίας" με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει μια μεγάλη μεταρρυθμιστική διαδικασία τους επόμενους έξι μήνες η οποία θα περιλαμβάνει οικονομικές, κοινωνικές και δικαστικές μεταρρυθμίσεις. Είπε επίσης πως η Άγκυρα δεν θα θυσιάσει τον "αγώνα της κατά της τρομοκρατίας" για την ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ)

Πηγή φωτογραφίας: sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρώτα επέτειος, μετά Νταβούτογλου. Στις 17 Νοεμβρίου στην Τουρκία ο Τσίπρας

SHARE:

24Media Network