Η Βαλερί Τριερβελέρ ευχήθηκε την ήττα της Σεγκολέν Ρουαγιάλ μέσω twitter

Η Βαλερί Τριερβελέρ ευχήθηκε την ήττα της Σεγκολέν Ρουαγιάλ μέσω twitter
Η σύντροφός του Φρανσουά Ολάντ PHOTOGRAPH: KEYSTONEUSA-ZUMA/REX

Διαβάστε για ποιους λόγους ξέσπασε σάλος στη Γαλλία ύστερα από την υποστήριξη της συντρόφου του Ολάντ σε έναν αντάρτη υποψήφιο και αντίπαλο της Σεγκολέν Ρουαγίαλ

Ζήλια της νυν για την πρώην σύντροφο του προέδρου της Γαλλίας, ή ειλικρινής πολιτική στήριξη προς τον αντίπαλο της Σεγκολέν Ρουαγιάλ;

Το ερώτημα απασχολεί πολλούς στο Παρίσι, τώρα που έγινε γνωστό ότι η Βαλερί Τριερβελέρ, σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, χρησιμοποίησε το Twitter για να εκφράσει την υποστήριξή της στον αντίπαλο της Σεγκό, στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Ο "αντάρτης" Σοσιαλιστής Ολιβιέ Φαλορνί διεκδικεί την έδρα στην περιφέρεια που εκλέγεται η Σεγκολέν, στην οποία ανήκει η πόλη Λα Ροσέλ.

Επισήμως ο ίδιος ο Ολαντ έχει εκφράσει την πλήρη υποστήριξή του προς την Ρουαγιάλ, με την οποία συζούσε επί 30 χρόνια. Μαζί έχουν τέσσερα παιδιά. Χώρισαν μετά την ήττα της στις εκλογές του 2007 για την προεδρία.

Ομως στο tweet η Βαλερί εκφράζει τις καλύτερες ευχές της στον «Ολιβιέ Φαλορνί, ο οποίος αποδείχθηκε άξιος και έχει αγωνιστεί για τον λαό της Λα Ροσέλ για τόσο καιρό».

Ο Φαλορνί ήρθε δεύτερος, με μικρή διαφορά από την Ρουαγιάλ, στον πρώτο γύρο των εκλογών. Οι δυό τους θα λάβουν μέρος στον δεύτερο γύρο, όπου την έδρα διεκδικεί και υποψήφιος του κεντροδεξιού κόμματος UMP.

Ο πρόεδρος είπε προσφάτως σε δημοσιογράφους ότι "με την Βαλερί συμφωνούμε σε όλα εκτός από τα tweets της".

Οπως αναφέρει η εφημεριδα το Βήμα η 46χρονη σύντροφος του προέδρου της Γαλλίας, έμπειρη δημοσιογράφος του περιοδικού Paris Match, είναι η πρώτη γαλλίδα πρώτη κυρία που έχει μια κανονική δουλειά και έναν μισθό. Βαλερί και Φρανσουά είναι επίσης, το πρώτο ανύπανδρο ζευγάρι στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Μητέρα τριών εφήβων αγοριών, δις διαζευγμένη, η Τριερβελέρ είπε ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας έπρεπε να συνεχίσει να δουλεύει διότι δεν θέλει να ζει με έξοδα του κράτους.

SHARE:

24Media Network